Снимка: БулфотоМарин Марковски направи коментар за зачестилото задържане на адвокати

...
Снимка: БулфотоМарин Марковски направи коментар за зачестилото задържане на адвокати
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Задържането на адвокати, което напоследък зачести, е с цел да се подрие авторитетът на адвокатите

Снимка: Булфото

Марин Марковски направи коментар за зачестилото задържане на юристи напоследък.

Задържането на юристи, което написледък зачести, е за да се подрие престижът на юристите. Още от социализма е изграждан облик на юриста като шарлатанин, който не дава отговор на истината, съобщи юрист Марин марковски в изявление за „ Дебати.бг “. Лошото е, че не се реагира против пресилените арестувания на юристи, показа той.

„ Действително в последно време има юристи, които са арестувани. Това нещо е доста рисково. Когато преди задържаха юристи, се събирахме по 800 индивида вътре в залата, без да крещим и да подвигаме лозунги. Само с наличието си внушавахме почит на съда. Години наред не е имало арестувани юристи. Адвокати са били арестувани за дребни нарушавания. Никой юрист няма арестуван за ликвидиране. Имаше един, на който аз бях юрист и го оправдаха, тъй като двама души бяха тръгнали да го убиват с камъни и да го давят в една река. Това тогава беше единственият проблем със арестуван юрист. Това, което в този момент, за жалост, се получава, е предпочитание да се покаже, че юристите не са толкоз авторитетни.

Задържането под стража е единствено за да не се отклони. Може да има някакво съображение, само че до момента в който не влезе в действие присъда, всеки е почтен и никой юрист, откакто му бъде повдигнато обвиняване, няма да се крие. Така че това нещо е доста рисково. Тук има виновност и Адвокатския съвет, тъй като в реда на нещата е в такива случай ръководителят да отиде при основния прокурор, не с цел да се меси в събирането на доказателства, защото това е работа на прокурорите и следователите, само че с престиж да застане и да каже: не трябва да се задържат юристи, тъй като орезиляването на адвокатурата е удар по демокрацията – съобщи Марковски.

Той самият призна, че не се тормози от проблеми с прокуратурата, тъй като всичките му изказвания са в сходство със закона. Марковски разяснява още, че когато съдии демонстрират пренебрежение към юристите, това се отразява най-вече на ползите на доверениците им. Адвокатът акцентира, че това въпреки всичко не е постоянно събитие в българия и се следи единствено при обособени съдийски сформира. Според Марковски в случаите, когато прокуратурата прави някои предварителни изавления по неприключени каузи, това не нарушава работата на съда, който в последна сметка ще отсъди не по медийни изяви и изказвания, а съгласно доказателствата. По думите му това не би трябвало да въздейства и на работата на юристите. Марковски не утвърждава появилото са в последно време опълчване сред Съюза на съдиите и основния прокурор, по думите му прането на „ кирливи ризи “ не е добре да става толкоз обществено.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР