снимка БулфотоЕС нанесе удар в сърцето на нашата независимост. Това

...
снимка БулфотоЕС нанесе удар в сърцето на нашата независимост. Това
Коментари Харесай

Христо Иванов: ЕС нанесе удар в сърцето на нашата независимост

снимка Булфото

Европейски Съюз нанесе удар в сърцето на нашата самостоятелност. Това съобщи през днешния ден Христо Иванов.

“Независимостта е продължаващо положение. Тя е въпрос на устойчива воля на една общественост да бъде самостоятелна всеки ден. Когато нашите прародители в Търново са създали тази поръчка, те са почнали нещо, което ние би трябвало да продължаваме и през днешния ден. И през днешния ден е денят, в който да си напомним - Независимостта значи воля на един народ, на едно общество, на една гражданска и политическа общественост да отстоява своята дарба да взима решения за своята орис. Да отстоява своята цялост на субектността си. Да отстоява това, че никой не е над нея, че тя поема цялостна отговорност за себе си, че тя знае каква е, какви са нейните полезности, нейните цели от кое място идва и накъде отива. Това е извънредно предизвикателна идея. Това изисква голямо напрежение на доста хора и на техните воли, с цел да може да бъде реализирано ”, уточни той в Деня на независимостта, съобщи през днешния ден.бг.

Христо Иванов уточни, че България през днешния ден на хартия е самостоятелна страна, пълноправен член на интернационалната общественост, само че напомни, че страната е под наблюдаване във връзка с правораздаването си. Той дефинира това като симптом, че “нашите най-близки другари в Европейски Съюз не признават способността на България да носи най-важната част от държавния суверенитет - правосъдния суверенитет ”.

“Това е удар в сърцето на нашата самостоятелност. И точно по тази причина тази тематика е сложена в центъра на нашите старания на “Демократична България ”. Защото ние разбираме, че в случай че не решим този проблем, ние в действителност не можем да установим пълностоен суверенитет на територията на България, ние не можем българската държавност да я утвърдим като нещо, което в действителност е пълнокръвно. За да можем да установим тази пълнокръвна държавност, ние би трябвало да разбираме, че ни би трябвало генерационно изпитание ”, съобщи Христо Иванов.

Той уточни, че това не може да се реализира в прилив на еднократен възторг, нито за един мандат, а изисква трайно изпитание от страна на политически и цивилен общности, които имат ясни полезности.

“Нашият политически ангажимент от “Демократична България ” е дългосрочността, осъзнатостта на нашите полезности като общественост, на нашата отговорност като политически инструмент на тази общественост да подсигуряваме нейната продължителност. Да подсигуряваме, че ние ще работим за небосвод, който е оттатък нашата житейска вероятност. Защото държавността, независимостта, субектността на една политическа общественост, на една нация, може да се подсигурява единствено в дълъг небосвод. “Демократична България е подготвена да бъде инструмент на дълготрайно изпитание за създаване на пълноценна държавност в България. Ние имаме тази упоритост, имаме полезностите, имаме съзнанието, имаме гордостта да го създадем ”, посочи Христо Иванов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР