снимка БулфотоДнес президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне

...
снимка БулфотоДнес президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне
Коментари Харесай

Президентът днес връчва мандат за съставяне на правителство на БСП

снимка Булфото

Днес президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия. Това е третата парламентарна група, която ще получи този късмет. 

 

Мандатът ще бъде върнат незабавно според решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия взето на 1 май, съобщи.

Правото да сформират държавно управление първи получиха ГЕРБ. Президентът връчи мандата на претендента за министър председател от партията Даниел Митов, който показа и състав на държавно управление, само че няколко дни по-късно мандатът беше върнат.

Втори получиха късмет да образуват кабинет от партията на Слави Трифонов " ИТН ", само че и той беше върнат незабавно след приемането му от кандидата за министър председател на партията и международен първенец по шахмат Антоанета Стефанова.

След връщането на мандата и от Българска социалистическа партия през днешния ден, ще се върви към назначение на служебно държавно управление от президента и нови избори през лятото. Вероятните дати за парламентарните избори са 11 или 18 юли. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР