Снимка: БулфотоДнес oебатът за прекратяване мандата на главния прокурор Иван

...
Снимка: БулфотоДнес oебатът за прекратяване мандата на главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Oебатът за прекратяване мандата на Гешев се пренася в Народното събрание.

Снимка: Булфото

Днес oебатът за преустановяване мандата на основния прокурор Иван Гешев се придвижва в Народното събрание. Депутатите ще изслушат вътрешния министър Бойко Рашков и правосъдния министър проф. Янаки Стоилов по тематиката, оповестява Българска национална телевизия.

Вчера магистратите от Висш съдебен съвет отхвърлиха като „ неприемливо " настояването за предварителното освобождение на основния прокурор с 12 гласа " срещу " и 8 " за ". Предложението беше импортирано от министър Стоилов след отчет на сътрудника му Бойко Рашков. Според събраните данни в него Иван Гешев е оронил престижа на институцията и нарушил закона, оповестявайки информация по настоящи следствия.

След няколко часови диспути сред магистратите самият Гешев разяснява, че дейностите против него целят компрометиране на Висш съдебен съвет.

Днес депутатите ще изслушат претекстовете на правосъдния министър да изиска преустановяване на мандата на основния прокурор и отчета на вътрешния министър, на който се базира това искане.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР