снимка: БулфотоАрмейците са помислили и за любителите на зимата и

...
снимка: БулфотоАрмейците са помислили и за любителите на зимата и
Коментари Харесай

Родната армия стартира масова разпродажба. Може да си купите два бронетранспортьора, камиони и имоти

снимка: Булфото

Армейците са помислили и за феновете на зимата и зимните спортове, като са пуснали за обмен старите си ски и щеки.

Складовете на военното ведомство са се трансформирали в самобитен антикварен мол.

Част от остарелия си автопарк пусна за обмен армията. Сред техниката има дори  ЗИЛ, пригодени за автостоматологични кабинети, съобщава .

Оказва се, че с изключение на от парцели за десетки милиони с отпаднала нужда войската ни има и голям по мащаб остарял автопарк, от който е решила да се отърве, с цел да не харчи средства по складирането му. Така за обмен отиват инвентар и возила на десетилетия – още от времената на соца. Военните са извадили на тезгяха руските камиони КРАЗ, УРАЛ, МАЗ и ЗИЛ. Три от последните даже са пригодени за автостоматологични кабинети.

Продават се и 5 УАЗ-ки, един от които пригоден за медицински цели, три за санитарни и един за кола за спешна помощ. Армията даже е пуснала на пазара си част от остарелия си автопарк като да вземем за пример два рейса „ Чавдар “ и коли като „ Хюндай Пони “ и „ Форд Ескорт “. В мегаагенцията под шапката на Министерството на защитата - „ Снабдяване и търговия “, даже са оповестени за обмен цели два бронетранспортьора.

 

В ситуацията на пандемия, в която маските се оказаха животоспасяващи, армията е решила да разпродаде старите си защитни средства като противогази и респиратори за защитни маски. За задачата Министерството на защитата е пуснало за обмен 1178 броя противогази и 2350 броя респиратори, 100 броя гумирани защитни чорапи и 104 чифта гумирани защитни ръкавици. Очакванията са, че тези защитни средства ще се радват на още по-голям интерес поради епидемията.

 

Оказва се, че складовете на военното ведомство са се трансформирали в самобитен антикварен мол в който като че ли е изложена цялата продукция на соцблока. В тях купувачи чакат още гумирани защитни чорапи и ръкавици, магнетрон, пулт на радист, както и даже будилник „ Кварц “. Мераклии може да си обзаведат домовете с железни трикрилни дрешници, както и със старите български хладилници " Мраз " и съветските ЗИЛ, прахосмукачка, военни палатки, одеяла, шлифери. Предлагат се и разнообразни марки тв приемници, радиа, телефони, изложена е и цяла маса за тенис. Във военните хранилища има и строителни такъми като чукове, брадви, бормашини, клещи, тесла, длета.

 

Армейците са помислили и за феновете на зимата и зимните спортове, като са пуснали за обмен старите си ски и щеки. За тези, които не харесват толкоз студа, пък продават часови кожуси, подплатени панталони, ботуши, якета. Дори оферират и „ войнишка пижама “ Могат да се намерят и сандъци за предпазване на патрони, пълнители, бомби, димки, артилерийски гранати, ракети и сигнални ракети. Военните желаят да се отърват и от остарели трансформатори, маншони, чанта за пълнители за АК-47 и 9 км сапьорски проводник. Както „ Монитор ” към този момент писа, мегаагенцията под шапката на МО „ Снабдяване и търговия ” разгласи за обмен наскоро цялостен военен транспортен съд - пенсионирания през 2012 година 40-метров ракетен катер „ Гръм ”, както и автомати „ Калашников ”, картечници, револвери, снаряди, ремаркета и танкове Т-55 и Т-72.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР