Снимка: БулфотоАпелативният съд във Варна отмени като незаконосъобразно определение на

...
Снимка: БулфотоАпелативният съд във Варна отмени като незаконосъобразно определение на
Коментари Харесай

Съдът във Варна взе решение за наркодилъра Елица. Отмени домашния й арест и го замени с…

Снимка: Булфото

Апелативният съд във Варна анулира като незаконосъобразно определение на Окръжен съд – Варна от предходната седмица, с което по отношение на Елица П., привлечена като обвинена по тази причина, че в съучастничество с друго лице приготвяли и разпространявали неразрешени от закона наркотични субстанции е била избрана мярка за неотклонение „ домакински арест “. Втората правосъдна инстанция почете митинга на прокуратурата и откри, че близо 5 месеца сдлед първичното задържане под стража, Елица би трябвало да остане в ареста.

Пресслужбата на съда Варненския апелативен съд напомня, че обвинената е в ареста от края на м.август тази година. Оперативна информация и последвалата я профилирана полицейска акция довела до задържането на Елица и на Тихомир И.. При първичния им арест е било открито, че приготвянето на дрогата ставало в жилище в м-ст „ Зеленика “, а в апартамент във Варна са били открити прекурсори и наркотични субстанции.

Въззивната апелативна инстанция споделя причините на Оценка за съвместимост - Варна, че събраните в хода на следствието гласни и други свидетелства обосновават догатката, че Елица е съпричастна към незаконната активност, за която е привлечена като обвинена. За разлика от първата правосъдна инстанция обаче, Варненският апелативен съд смята, че към момента напълно действителна, а не хипотетична е заплахата в случай че е с по-лека мярка за неотклонение обвинената да се опита да се укрие от наказателно гонене или да извърши закононарушение. Производството и разпространяването на наркотични субстанции е тежко закононарушение, с висока степен на социална заплаха и се санкционира строго от закона. Нещо повече. Пекурсорите са субстанции, налични в аптечната мрежа, а този факт води съда до извода, че в случай че търпи мярка за неотклонение в дома, където преди са били открити субстанции и прекурсори, то  Елица би могла да извърши закононарушение.

Определението, с което Варненският апелативен съд анулира „ домашния арест “ и удостовери задържането под стража на Елица П., обвинена по досъдебно произвеждане с друго лице по тази причина, че в съучастничество приготвяли и разпространявали неразрешени от закона наркотични субстанции не предстои на обжалване.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР