Снимка БулфотоИма турска намеса в българското законодателно уреждане на вероизповеданията,

...
Снимка БулфотоИма турска намеса в българското законодателно уреждане на вероизповеданията,
Коментари Харесай

Викат Захариева в парламента да обясни има ли намеса на Турция при приемането на Закона за вероизповеданията

Снимка Булфото

" Има турска интервенция в българското законодателно споразумяване на вероизповеданията ", безапелационен е Волен Сидеров. " Има. Това се видя. Очевидно това е интервенция на външен министър на непозната страна да се изрича по този метод ", съобщи Сидеров след дълга среща в стаята на Патриотите с Цветан Цветанов. С него този въпрос не бил обсъждан, само че и трите партии на патриотичното обединяване са подписали искане да бъде извикан външният министър Екатерина Захариева в сряда в Народното събрание и да да даде пояснения по случая, заяви още Сидеров, представен от actualno.com .

Публичен факт е намесата на Турция, съобщи Валери Симеонов, който също имаше дълга среща с отиващия си от Народното събрание Цветанов. " Знаете, че Турция неспира да се намесва ида прави опити да се намесва. Това не е за първи път, те непрекъснато си вършат някакви провокации. Това са едни непрекъснати сондажи на турската страна във връзка с инстинкта за самозапазване на България ", разяснява Симеонов и определи вчерашното гласуване на Закона за вероизповеданията като изменничество. " С гласуваните текстове позволихме на всички вероизповедания да имат финансиране отчужди страни ", посочи той и също отхвърли тази тематика да е била измежду обсъжданите с Цветанов.

След траяла още към час последваща среща на Цветанов с следващата парламентарна група – тази на Движение за права и свободи, на излизане от стаята им той изрично отхвърли Турция да е оказвала напън при приемането на Закона за вероизповеданията. " По никакъв мотив не съма чувал позиция отстрана на Турция по тематиката. Законът за вероизповеданията беше дискутиран доста, имаше работна група, имаше доста по-рестриктивни текстове в самото начало, в следствие в диалозите с всички представители на вероизповеданията в България ние постигнахме това, което беше реализирано във вчерашния ден ", съобщи Цветанов.По същия въпрос, дали е имало интервенция на Турция водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че нямал такава информация. " Нямам визия да има такава интервенция, нямам информация, само че доколкото знам в неделя има избори ", сподели Карадайъ.

Запитан дали счита, че турският външен министър е излъгал, казвайки че е е повлиял на приемането на измененията в закона за вероизповеданията, отговори: " Всеки има своята независимост да прави своите изявления и да бъде чут от своите гласоподаватели. Аз споделям, че като ръководител единствено до преди часове на парламентарната група на ГЕРБ не е казван напън ".По мотив поисканото от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова несъгласие върху Закона за вероизповеданията, Цветанов съобщи: „ Как можеш да искаш несъгласие като ти като депутат не си изразил позицията си в пленарна зала... приканвам Българска социалистическа партия просто да спре с този популизъм. Мястото на народния представител е тук. Дори да не ти се одобряват текстовете ти би трябвало да ги защитаваш, да даваш своите причини и тогава в действителност да можеш да изпълняваш функционалностите си като подобен. Много е елементарно единствено даси като посетителска група в българския парламент, в случай, че си депутат. Не знам по какъв начин изясняват позицията си пред своите гласоподаватели. Аз не желая неприятното за която и да било политическа мощ, само че желая всички политическисили да бъдем задоволително виновни. Защото аз това, което направих го направих единствено и само, воден от интереса на страната, на нашата политическа мощ ГЕРБ и за стабилността, която би трябвало да има в страната. Защото една тематика, когато заеме толкоз необятно публично внимание би трябвало да направиш жертва, с цел да излезеш от обстановката и да съхраниш стабилността и това, което може да е потребно за страната “.

КСНС би трябвало да бъде свикван на всеки 3 месеца, а ние от май месец 2018 година, близо една година нямаме призован съвещателен съвет, обърна той внимание на президента. „ Трябва да има общ език. Не може да се занимаваме с този битовизъм, който витае като съществени политически тези, тъй като за европейските избори би трябвало да приказваме за подвижност, за това какво да създадем в новия програмен интервал, можем ли да обединим напъните си, желаеме ли Еваропа на две скорости - ние изрично би трябвало да заявим – не “, добави Цветанов. „ Трябва да обединим напъните си, да търсим мостове с други страни и сестрински партии и тук водачите на ЕНП, водачите на ПЕС, водачите на либералите би трябвало да търсим тяхната консолидация за поддръжка на България “ настоя Цветанов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР