СНИМКА: БУЛФОТОДепутатите спорят дали днешното изслушване на премиера в оставка

...
СНИМКА: БУЛФОТОДепутатите спорят дали днешното изслушване на премиера в оставка
Коментари Харесай

Депутатите спорят да се закрие ли изслушването за доставките и цената на природния газ

СНИМКА: " БУЛФОТО "

Депутатите спорят дали днешното чуване на премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов да бъде при закрити врата.

В началото на съвещанието краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов заяви, че по отношение на сегашното чуване в секретното деловодство на институцията има импортирани отчети по тематиката. Той помоли премиера в оставка и министърът на енергетиката в оставка да потвърдят дали тези документи ще бъдат предмет на чуването. След това той се базира на член 44 от правилника на Народното събрание, при който се позволява съвещанието да бъде закрито без това да се подлага на гласоподаване.

Аз ще помоля всички камери да бъдат изключени и всички външни лица да изоставен залата, съобщи Иванов.

Искането му срещна противоречие от страна на депутати на ГЕРБ-СДС, които предложиха точката за чуването. Докладвахте материали, постъпили в секретно деловодство, което се намира в другата постройка, реагира ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Считате ли, че народните представители могат да се срещнат с тези материали сега, разяснява тя. Aко решите да допуснете сходна неточност, предлагам за отсрочване на чуването, до момента в който депутатите се срещнат със секретните документи, уточни също Атанасова./БТА
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР