Снимка Булфото, архивЗдравният министър проф. Костадин Ангелов каза в Бяла,

...
Снимка Булфото, архивЗдравният министър проф. Костадин Ангелов каза в Бяла,
Коментари Харесай

Здравният министър: Няма да се влиза в България с бърз антигенен тест

Снимка Булфото, списък

Здравният министър проф. Костадин Ангелов сподели в Бяла, Русенско: " С бърз антигенен тест няма да се влиза в България. Не обмисляме такава опция. Единственото все още решение, което е европейско, е влизането в България с негативен PCR тест. " Той бе в града, с цел да даде старт на строителството на филиал на Спешна помощ, написа.

" Една огромна фантазия се сбъдна за Спешната помощ. Днес започва строителството. Аз съм съвременник на тази фантазия. Заради Ковид беше забавено малко. Днес започва строителството на филиал тук в Бяла ", сподели Ангелов по време на първата копка и церемонията за начало на модернизацията на незабавната здравна помощ в града.

Обсъждаме един план, чиято цел е да се раздели страната на минимум 10 области, където да има една съществена болница и всяка да е огледало на останалите. Те да имат задоволително екипи и инсталация. Всеки един пациент да получи същата помощ като в останалите ", съобщи министърът.

Той уточни, че огромен проблем е обезпечаването на България със експерти.

" Трябва да увеличим броя на студентите по медицина. Много е значимо те да останат да работят в страната. Много огромна цел си слагаме за нарастване на заплатите. Първата стъпка към този момент е направена ", съобщи той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР