Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова заяви, че целта

...
Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова заяви, че целта
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Надявам се да изпратим 42-ма спортисти на олимпийските игри

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова съобщи, че задачата е България e да изпрати 42-ма спортисти на олимпийските игри в Париж през това лято, колкото са били и българските участници на Игрите в Токио, написа

Тя гостува в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ дружно с министъра на младежта и спорта Георги Глушков във връзка Деня на българския спорт. Те бяха приветствани от ректора на Пловдивския университет проф. доктор Румен Младенов. „ До момента имаме 36 спортисти, които са покрили нормативи. Очакваме и още през юни месец. Както помните, в Токио бяхме с 42-ма спортисти и взехме шест медала, три от които златни. Три пъти чухме българския химн. Тази Олимпиада беше женска, тъй като единствено девойки завоюваха медалите “, разяснява Стефка Костадинова.

„ Каквото и да спечелим, на което и място да се класираме – всеки един от спортистите го заслужава. Искам да им кажа обаче, че квота се покрива, само че в този момент стартира най-тежкото – да се борят за медали “, добави ръководителят на БОК.

Георги Глушков удостовери, че най-важното не е взимането на квоти за Олимпийските игри, а завоюването на оценки. „ Квотите се покриват, а медалите се печелят със сърце и с името на България “, сподели Георги Глушков. Министър Глушков и Стефка Костадинова поздравиха студентите и преподавателите в препълнената Първа зала на университета, който за четвърта поредна година провежда Ден на спорта с шампионати по футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, крос, демонстративни, щафетни и занимателни игри.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР