Снимка: Булфото, архивВ Северна Македония настръхнаха срещу Ангел Джамбазки заради

...
Снимка: Булфото, архивВ Северна Македония настръхнаха срещу Ангел Джамбазки заради
Коментари Харесай

Нов скандал с Македония. Джамбазки в предизборен клип: Краят ви ще бъде ужасен

Снимка: Булфото, списък

В Северна Македония настръхнаха против Ангел Джамбазки поради видеоклип. От Външното министерство на страната са изпратили протестна нота до България поради видеото на евродепутата, оповестено по-малко от седмица преди изборите, поради " териториални искания ".

В известието на македонската дипломация се акцентира, че Джамбазки, с изключение на член на Европарламента, е и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация (без да припомня, че това е съдружен сътрудник във властта), написа " Дневник ".

Напомня се, че такива изяви " не способстват за напъните за задълбочаване на другарството, добросъседството и съдействието сред двете страни ". " Реторика, в която се показват териториални искания към съседите, не подхожда на държвави съюзнички в НАТО и на страна член на Европейски Съюз, защото е в прорез с идеалите и полезностите на Европейския съюз, на които и двете страни са мощно отдадени. "

В обръщението си във " Facebook ", в което пропагандира да се гласоподава за Вътрешна македонска революционна организация, Джамбазки съобщи, че " Македония е българска ". " Колкото по-истерично ненавиждате София, толкоз по-български остава Охрид. "

Нещо повече, той изрича тази фраза два пъти. Първият път след нея декларира, че " България е над всичко ", а вторият се обръща към Заев с думите: " Заев! Почитувани! Колкото и да се въртиш, Македония е българска..И колкото и да се въртиш... Албания все ще ти е от запад! "

Джамбазки даже загатва за " край " на Северна Македония:

" Колкото по-силно крещите Вашите неистини, толкоз по-бърз и по-ужасен ще бъде Вашият край. "
Освен този намек за остарялата теза, че Албания има проекти да причисли елементи от страната (в друга версия на тази теза в подялбата взе участие и България), прави усещане, че евродепутатът в никакъв случай не употребява нито една от двете версии на замененото преди повече от две години име на страната - Северна Македония или Република Северна Македония.

На доктрина България не е длъжна да го прави, само че държавното управление (от което партията, на която Джамбазки е зам.-председател, към момента е част) упорства категорично да се употребява единствено тази версия на името и я предлага като част от названието на непризнатия в София македонски език в публични документи - като " формален език на Република Северна Македония ".

Миналата седмица в Европарламента Джамбазки съпостави Северна Македония със Северна Корея, само че съобщи и че не може да се промени фактът, че " до 1944 година Македония е българска ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР