Снимка Булфото, архивПремиерът Бойко Борисов, който рано тази сутрин отиде

...
Снимка Булфото, архивПремиерът Бойко Борисов, който рано тази сутрин отиде
Коментари Харесай

Борисов: Радев не бе много изчерпателен за случилото се с Навални. Няма да му се карат

Снимка Булфото, списък

Премиерът Бойко Борисов, който рано тази заран отиде на инспекция в Министерство на околната среда и водите (МОСВ), където се възмути от грозна картина, протичаща се в България, още веднъж подхвана тематиката от съботния ден за ареста на съветския опозиционер Алексей Навални и позицията на българския президент Румен Радев, предаде 

„ Радев не бе доста обстоен за случилото се с Навални. Нашата позиция обаче е ясна – той би трябвало да бъде освободен “, безапелационен бе министър председателят.

В събота Борисов прикани президентът да излезе с позиция за станалото в Русия, а реакцията на Радев не закъсня. 

„ Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и публицисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български жители. В Европарламента се прочу със заканата “да изгори ” Елена Йончева, както самичък се показва в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили леговище в Европа. Сега се прави на труженик за народна власт. Защото към този момент завърши с тази в България, по тази причина “освобождава ” други нации “, съобщи президентът, ез да заеме позиция за ареста на Навални. 

„ С нищо не съм засегнал Радев, че да реагира по този начин остро на апела ми. Той въпреки всичко е държавен глава на България – най-висша инстанция у нас. Ние не сме като тях да наскърбяваме. Радев въпреки всичко да каже какво мисли по въпроса с Навални, няма да му се карат “, прикани Борисов.

„ Ние не сме като тях да наскърбяваме. Попитахме каква е позицията за задържането на Навални и за изгонените съветски дипломати на най-висшата институция у нас – президентът. Да каже – Да, Не – няма да му се карат толкоз, не е ужасно. Нямаме отговор до момента. А нашата позиция – на държавното управление – е да бъдат освободени хората, които са арестувани за политическа активност. Това не значи че ще си развалим връзките с Руската федерация. Когато са нарушени нашите полезности не е ужасно да си кажем позицията “, акцентира министър-председателят.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров направи забавна имитация към премиера: „ Вие се грижите за цялата страна, а той (Радев) се грижи единствено за жена си “.

„ Важно е да се знае, че с позицията ни ние не скапваме връзките си с Русия. Заради това дано и Радев си каже позицията – не е ужасно “, повтори Борисов.

„ Не чух позиция и за изгонените съветски дипломати – шестима. Със службите на Англия доста работим по тази тематика. Да, вътрешна тематика е (ареста на Навални), само че ние за какво каним непознати наблюдаващи на изборите у нас, с цел да ги следят? За да могат да бъдат всички безусловно сигурни, че са почтени и транспарантни. С нищо не съм го засегнал Радев, с изключение на да каже каква е позицията на най-висшата институция в страната “, разясни Борисов.

„ Нашата позиция – на евроатлантическата и демократична общественост, е да бъде освободен. Радев да каже позицията си, няма да му се карат толкоз, не е ужасно “, добави Борисов. 

„ Когато са нарушени нашите полезности, би трябвало да имаме позиция “, безапелационен беше министър-председателят и уточни, че това не значи, че България се меси във вътрешните работи на Руската федерация или скапва връзките си със страната.

„ Вътрешна работа несъмнено, само че ние когато организираме избори, за какво каним наблюдаващи от други страни да следят изборите – с цел да бъдат безусловно сигурни всички, че са почтени, транспарантни и ясни “, съобщи Борисов.

„ Не чух позицията на Радев и по изгонените съветски дипломати “, означи още министър-председателят Бойко Борисов. „ Когато той приказва за Гебрев – със службите във Англия доста работим по тази тематика. И тези, които минаха тогава, са оповестени за личност нон грата. И там сме свършили всичко “, посочи още министър председателят.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР