Снимка Булфото, архивНеправилна употреба вероятно е причината за взрива на

...
Снимка Булфото, архивНеправилна употреба вероятно е причината за взрива на
Коментари Харесай

Неправилна употреба вероятно е причината за взрива на газова бутилка в Габровско

Снимка Булфото, списък

Неправилна приложимост евентуално е повода за гърмежа на газова бутилка в габровското село Чукилите. При случая пострадаха четирима души – възрастно семейство, внукът им и неговата другарка. Състоянието им остава тежко, съобщи bTV.

За случая сигнал е подала съседка на възрастното семейство. На адреса обаче е пристигнала единствено кола за спешна помощ, пожарна не се е отзовала.

От пожарната работа в Габрово обясниха за екипа ни, че сигнал от тел. 112 не са получавали. Все още чакаме отговор на запитването ни към националния незабавен номер каква е повода да не бъде изпратена пожарна.

Домакинството се сдобило с газовата бутилка от битака в Севлиево за приложимост в лятната кухня.

Тодорка Мирчева, кметски наместник на село Чукилите.

„ Много хора си мислят, че знаят по какъв начин. Просто отпускат един вентил, драсват клечката. Нещата са по-сериозни, когато се работи с тези уреди ”, разяснява Тодорка Мирчева, кметски наместник на село Чукилите.

Уредите се продават свободно през всеки пазарен петък на битака в Севлиево. Откриваме ги и през днешния ден. Търговците са безапелационни, че имат документ и гаранция. Не липсват обаче и втора ръка, за които документи липсват.

От коя сергия на битака е купена гръмналата бутилка не е ясно. Знае се единствено, че е от вида „ туристическа ” с съдържимост 3, 5, 7 или 10 литра. Тези газови бутилки са предопределени за приложимост навън. Използването им в затворено помещение крие риск.

Според Държавната организация за метрология и механически контрол уредите наложително се продават с документ за сходство и 4-цифрен номер, които подсигуряват надзора още на стадий производител. Веднъж влезнали в приложимост туристическите и битовите газови бутилки не подлежат на надзор.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: