Снимка Булфото, архивИ генералът се изказа за евентуалното затягане на

...
Снимка Булфото, архивИ генералът се изказа за евентуалното затягане на
Коментари Харесай

Мутафчийски: Само мерките могат да предотвратят нарастването на случаите

Снимка Булфото, списък

И генералът се изрече за възможното стягане на ограниченията. Мутафчийски, изрази опасения по отношение на изчерпването на болничните кревати по време на заседание при премиера Бойко Борисов.

Обезпокоително съгласно него с изключение на проявлението на заболеваемостта е растежа на смъртността, оповестява

" Нарастването на случаите може да бъде овладяно единствено по способи, които са старомодни, само че потвърдили се във времето. Не може да разчитаме, че пандемията ще се самоугаси. Трябва да има ограничения. Затова и интензивно вървят от през вчерашния ден диалозите дружно с началниците на локалните РЗИ-та ", добави още ръководителят на НОЩ, представен от Пресцентъра на Министерски съвет.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев осведоми, че внезапното повишаване на случаите в някои области на страната се дължи на английския вид на ковид.
" Този вид докара и до смяна на възрастовата конструкция. Все по-млади хора са инфектирани от този вариант. Затова е извънредно належащо хората да продължат да съблюдават в този момент настоящите ограничения ", акцентира проф. Кантарджиев.

През идващите 4 седмици ще бъде извънредно значимо хората да съблюдават доста по-строго ограниченията и да пазят своите близки, прикани шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР