снимка Булфото, архивГлобалната икономика показва признаци на възстановяване от тежкия

...
снимка Булфото, архивГлобалната икономика показва признаци на възстановяване от тежкия
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Без ваксина е малко вероятно да има възстановяване на глобалната икономика

снимка Булфото, списък

Глобалната стопанска система демонстрира признаци на възобновяване от тежкия спад, породен от пандемията на световния ковид, само че цялостното възобновяване е " малко евентуално " без ваксина, съобщи шефът на МВФ Кристалина Георгиева, съобщи БГНЕС.

В съавторство с основния икономист на МВФ Гита Гопинат, Кристалина Георгива акцентира, че държавните управления би трябвало да продължат да поддържат служащите и бизнеса, защото невижданият темперамент на рецесията може да докара до вълна от банкрути и заличаване на работни места. След като заключванията се облекчиха и на предприятията по целия свят беше разрешено да се отворят още веднъж, настъпи " внезапен скок на производството, потреблението и заетостта ", споделиха те в списание „ Форин полиси “.

Големият мащаб и експедитивност на държавната поддръжка помогнаха за намаляване на удара и разрешиха първичния отскок, пишат Георгиева и Гопинат. " Тази рецесия обаче надалеч не е завършила ", споделиха те. " Възстановяването остава доста несигурно и неравномерно в другите райони и браншове. За да се подсигурява, че възобновяване ще продължи, от значително значение е поддръжката да не се отдръпва прибързано. " Бизнесът, даже компаниите в неплатежоспособност, ще се нуждае от непрекъсната помощ, с цел да се предотврати унищожаването на милиони работни места. Това може да включва държавни управления, които вкарват собствен капитал във компании или дават безплатни средства в подмяна на по-високи данъчни ставки по-късно, споделиха те. Но държавните управления ще би трябвало да бъдат внимателни при разпределението на оскъдните си запаси и някои компании неизбежно ще се провалят, изключително в браншове като пътуванията, които може да не оцелеят или да бъдат лимитирани в пост-пандемичния свят. 

И " макар че светът се е научил да живее с вируса, цялостното възобновяване е малко евентуално без непрекъснато здравно решение. " Със 128 коронавирусни ваксини, които сега се създават, има огромен късмет да бъде открито решение, само че " би трябвало незабавно да измислим многостранни решения ", с цел да осигурим съответно доставяне и разпространяване, пишат Георгиева и Гопинат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР