Снимка: Булфото, архивБойко Борисов и Зоран Заев имат желание да

...
Снимка: Булфото, архивБойко Борисов и Зоран Заев имат желание да
Коментари Харесай

Иван Илчев: Каквото и решение да се вземе за Северна Македония то ще е само на хартия, ако хората там не го възприемат

Снимка: Булфото, списък

" Бойко Борисов и Зоран Заев имат предпочитание да се топлят край огъня, само че да седят задоволително надалеч от него, за д ане ги изгори ". Така разяснява историкът проф. Иван Илчев пред телевизия Bulgaria On Air вчерашната среща сред министър председателите на България и Северна Македония.

" Дълбоко се колебая, че един анекс би имал коренно значение. Документи може да има, само че до момента в който няма на практика стъпки, нещата мъчно ще се трансформират ", сподели той.. Въпреки апела на канцлера Ангела Меркел Заев и Борисов да се схванат между тях, съгласно Илчев за Германия разногласието сред България и Македония е доста малък.

По негови думи за това недоумение на същността на разногласието сме били отговорни единствено ние. " Какво сме създали ние, с цел да убедим Германия, че имаме съображение за този спор? Нищо ", посочи историкът.

Според него мъчно ще има промени, тъй като Северна Македония нямала особени ползи да прави търговия с нас и да развива стопански връзки с България - погледът й бил ориентиран към западните страни.

" Каквото и удобно решение за нас да реализираме в комисията, то ще си остане на хартия, в случай че в Северна Македония публичното мнение не схване най-малко някои от нещата, безапелационен бе проф. Илчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР