Снимка БулфотоАко забравим по-глобалната картина и погледнем само ситуацията с

...
Снимка БулфотоАко забравим по-глобалната картина и погледнем само ситуацията с
Коментари Харесай

Министър Радев с гореща новина около избягалите затворници и убийството на бизнесмена Петър Христов

Снимка Булфото

„ Ако забравим по-глобалната картина и погледнем единствено обстановката с миграните, можем да кажем, че сме оправяме доста добре. С пазенето на границите се граничните служители на реда се оправят повече от прелестно. Кадрите с разрушените граници са злополучие, само че ние имаме 200 км огради се случват такива неща като разрушение на някаква част. Добрите връзки с Турция оказват помощ за това ”. Това каза в предаването на Канал 3 „ Денят онлайн ” министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„ Надяваме се, че пандизчиите не са напуснали страната. Затворихме София бързо, само че дистанцията до границите не е огромно. Продължаваме издирването. Получените сигнали са над 100. Нямаме такива, които да ни водят непосредствено до тях. Резултат има, само че директно към бегълците към момента нямаме следи. Ако те са отвън рамките на страната има партньорски служби. Отчитаме, че грешката на службите е обща. Изясняваме за какво се е стигнало до бягството и не трябва да избързваме със заключенията. По-голямата отговорност е на пандизите, които е трябвало да ги спрат физически. Трябва да се знае за какво и по какъв начин е импортиран револвер. Трябва да се гледа целият бранш сигурност ”, безапелационен беше той.

„ Не е значимо какъв брой затвори и пандизчии има. Няма по-добър метод да се оправим с това от пари за обучение. Децата от малцинствата в случай че не влязат да учат, те стават нарушители. Продължаваме мощен напън там. Убеден съм, че най-важната мярка е това ”, сподели още Радев.

„ Отговорността за бягството не е на Министерство на вътрешните работи. Ние не сме там да ги пазим, с цел да ги изпуснем. Веднага заградихме столицата и ще стане ясно какъв брой бързо е било това. Те са готови. Може би имат заменени номера. Автомобилът не е открит още. Събрани са най-хубавите издирвачи. Дадени са задоволително пари, с цел да се открият бегълците. Даваме задоволително пари, с цел да могат службите да си правят работата, само че хората желаят резултати. Най-опасното е да хванем някой и да се окаже, че не е той. Тук поставям и убийството на Петър Христов, както и отвличанията ”, съобщи вътрешният министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР