Снимка: бТВ Пресичане на всякакви възможности за радикализация и политизация

...
Снимка: бТВ Пресичане на всякакви възможности за радикализация и политизация
Коментари Харесай

Депутати: Двата законопропекта за вероизповеданията могат да бъдат обединени


Снимка: бТВ

Пресичане на всевъзможни благоприятни условия за радикализация и политизация на религията – това е заявената съществена цел на двата законопроекта, по които редом работят от една страна ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и " Обединени патриоти " – от друга.

" Ние желаеме да се преглеждат двата законопроекта по едно и също време – има забавни неща в закона на Вътрешна македонска революционна организация, които могат да намерят място в бъдещите промени ", сподели в студиото на бТВ депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев.

Искрен Веселинов от " Обединени патриоти " означи, че от предходната есен водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов е провеждал съвещания със службите и ангажираните институции във връзка с текстовете и едвам при диалозите с финансовото министерство станало ясно, че има и различен план – на Движение за права и свободи, който в този момент се внася от ГЕРБ.

" Този законопроект взема решение някои проблеми на мюсюлманското изповедание – издръжката, най-много. Той не взема решение проблемите на вероизповеданията, свързани с радикализацията и политизацията ", безапелационен беше той.

Веселинов въпреки всичко призна, че в огромната си част двата законопроекта споделят едно и също, само че уточни, че, да вземем за пример, финансирането на вероизповеданията в плана на Движение за права и свободи не повтаря тъкмо съотношението от последното броене поради подложен предел. Има и разминаване по линия на даренията за религиозните структури.

Според Мирчев планът на националистите е просто по-разширен и в хода на дебатите и след мненията на вероизповеданията ще се търси опция за съчетание на текстове.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР