Снимка-БСПОт БСП се противопоставят категорично на готвения от Столична община

...
Снимка-БСПОт БСП се противопоставят категорично на готвения от Столична община
Коментари Харесай

БСП против подарък от 5 млн. лв. за превози

Снимка-БСП

От Българска социалистическа партия се опълчват изрично на готвения от Столична община за на следващия ден „ предколеден подарък “ за 5 млн. лв. на концесионера МТК ООД, който обезпечава вътрешноградски транспорти.

Реакцията на левицата бе оповестена на брифинг в Народното събрание от народния представител от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

Той уточни, че според подписан контракт при смяна на цените на петролните артикули с над 20% и годишната инфлация над 5% Столична община е трябвало да промени цените на концесионната услуга. От Общината не са създали това и не е ясно за какво, стана ясно на брифинга.

" Защо Столична община не е свършила работата си и за какво не са обновени цените според контракта? Защото цените са вървели освен нагоре, а и надолу както във връзка с петролните артикули, по този начин и във връзка с инфлацията, защото през този интервал в България е имало и дефлация? “, попита проф.Гечев.

Социалистът напомни, че през 2012 година по същия метод ръководещите са подарили над 3 млн. лв. на друга транспортна компания. „ Защо Столична община продължава с подаръците за милиони поради това, че не си е свършила работата? “, подлага на критика локалната столична власт депутатът.

Проф. Гечев акцентира, че това се случва в миг, в който хората умират по стъпалата на лечебните заведения и в миг, когато Столична община е принудена да свива разноските си.

„ Проведохме съвещание на Градския съвет на София, на което взехме решение да задължим общинските съветници на Българска социалистическа партия да отдръпват подписите си от отчета, който е подготвила работната група. Упълномощаваме и задължаваме нашите представители в Столична община да гласоподават срещу подаряването на парите на данъкоплатците “, безапелационен бе Румен Гечев.

Народният представител се обърна и към ръководещите. „ Призоваваме ги да отдръпват този нездравословен и ощетяващ столичани отчет. В противоположен случай ще подадем сигнал в прокуратурата против кмета на София за непозволено източване бюджета на Столична община “, предизвести Румен Гечев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР