Снимка-Божидар МарковДиректорът на Народния театър Иван Вазов“ Мариус Донкин поднесе

...
Снимка-Божидар МарковДиректорът на Народния театър Иван Вазов“ Мариус Донкин поднесе
Коментари Харесай

Народният театър връчи грамота на Мутафчийски

Снимка-Божидар Марков

Директорът на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ Мариус Донкин сервира специфична благодарствена грамота на началника на Военномедицинска академия ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски като част от акцията „ Театърът ви приветства “.

Плакетът е израз на самопризнание за поддръжката както на генерала персонално, по този начин и на екипите на най-голямата болница у нас към театъра и изкуството в сложната 2020 година.

„ Благодарим ви за това, че ни водите към този момент толкоз време с старание и професионализъм през тази тъмна пещера на COVID-19, в която нито знаем накъде да вървим, нито знаем какво има в нея, а сте виновни за това какво ще се случи с тези, които водите. Ние като лечители на духа подаваме ръка с самопризнание към всички вас, лечителите на телата, с цел да се оправим дружно. Благодарим ви за поддръжката съответно към нашия спектакъл от момента, в който стана допустимо да отворим порти, въпреки и на 30% потенциал “, сподели Мариус Донкин.

От своя страна ген. Мутафчийски благодари за поддръжката и насочи покана във имунизационния център на  Военномедицинска академия да бъдат имунизирани всички искащи актьори и чиновници на Народния спектакъл.

„ Когато пристигна времето, нашите екипи ще извършат безплатно имунизацията на вашата натрупа “, акцентира началникът на лечебното заведение. Той сподели на Донкин особено оборудвания имунизационен център и го срещна с част от екипа, работещ там.

От името на Народния спектакъл Мариус Донкин подари на ген. Мутафчийски и лекарите, работещи на първа линия във ВМА, комплект от българска класическа литература. Оттам пък разкриха, че съвсем във всяко поделение има библиотека и за пациентите, които се лекуват – „ с цел да поддържаме духа им в тези сложни времена “.

С акцията „ Театърът ви приветства “, която започва в края на предходната година с благотворителния концерт-спектакъл „ Част от сбирка “ с присъединяване на артиста Иван Юруков, Народният спектакъл насочи обръщение към всички на първа линия и към цялото общество да продължим да бъдем дружно в днешните сложни времена.

Той благодари на своята аудитория, окуражава всички неуморни медици в борбата с Covid-19, покланя се на всеки виновен българин, който в огромното тестване мисли за опазването на другите към себе си. Чрез „ Театърът ви приветства “ Народният приканва своите фенове и другари да благодарят персонално и поименно на медици и здравни служащи, които са им помогнали в сложен миг по време на пандемията.

В специфична секция на уеб страницата си и на мониторите на касите театърът ще разгласява имената на тези медици, а описът ще се добавя и обновява.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР