Снимка БГНЕСОснователят и ръководител на американската компания Спейс Екс“ Илън

...
Снимка БГНЕСОснователят и ръководител на американската компания Спейс Екс“ Илън
Коментари Харесай

Илън Мъск обяви кога ще изстреля „Фалкон Хеви“

Снимка БГНЕС
Основателят и началник на американската компания „ Спейс Екс “ Илън Мъск разгласи датата, на която ще се организира първото тестване на свръхтежката ракета „ Фалкон Хеви “ (Falcon Heavy, предава БГНЕС.

“Надяваме се първият пуск на „ Фалкон Хеви “ да се организира на 6 февруари от стартовата площадка “Аполо ” 39A на Космическия център “Джон Ф. Кенеди ", написа Мъск в събота в своя „ Туитър “ акаунт.

БГНЕС напомня, че по-рано датата на изстрелването на ракетата към този момент беше издадена от Крис Гебхард – журналистът, който работи към уеб портала на НАСА (NASA Spaceflight) за следене на подготовката на разнообразни галактически стартирания и проби. Новината идва и откакто в сряда от „ СпейсЕкс “ потвърдиха, че извършеното наземно тестване на моторите за свръхтежката ракета притежател е било сполучливо.

По време на теста, траял общо 10 секунди, беше тествана функционалността на всичките 27 мотори, ситуирани в долната част на „ Фалкон Хеви “. Ракетата притежател „ Фалкон Хеви “ е основана по сходство на „ Фалкон 9 “. Предполага се, че тя ще бъде в положение да достави в орбита към Земята товар от над 54 тона. Освен това тя се води и „ най-мощната ракета в употреба в целия свят “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР