Снимка - БГНЕС160 са болните от COVID-19, настанени в болница

...
Снимка - БГНЕС160 са болните от COVID-19, настанени в болница
Коментари Харесай

Болниците в Благоевград се напълниха с K-19

Снимка - БГНЕС

160 са болните от COVID-19, настанени в болница в област Благоевград, заяви през днешния ден регионалният шеф Бисер Михайлов, съобщи БГНЕС.

„ Вижте, че болестта не е нещо имагинерно, по тази причина приканвам към самодизциплина и отговорност към цебе си и фамилиите, към сътрудниците, тъй като – подценявайки болестта, ние главно натоварваме здравната система и нуждата от кревати е едната страна на въпроса – другата е медицинският личен състав. Те са извънредно натоварени. Стават факт болести от денонощната им работа. Нашата отговорност е на дневен ред “, прикани регионалният шеф Бисер Михайлов.

Данните сочат, че все още има 160 настанени и в лечебните заведения има 53 свободни кревати.

В МБАЛ – Благоевград – лежащо заболели 35. Свободни кревати 5, 10 свободни кревати в Реанимация, в това число и за банкет от други лечебни заведения. С опция за разкриване на още 25 кревати в отделението по хирургия. За интензивно лекуване има единствено едно лице от ЦСМП – Благоевград.

МБАЛ – Разлог, разполага с общо 33 кревати, от които 12 са заети, 6 свободни. Тече ремонт на едно от отделенията. Предлага се, че до понеделник, тъй че отделението по неврология да бъде преместено в ремонтираното поделение и да се освободят 10 спомагателни кревати.

МБАЛ – Гоце Делчев, лежащо заболели са 43, свободни кревати са 8 от 52 общо. Очаква се идната седмица да се освободят спомагателни кревати.

В Тубдиспансера в Благоевград има 13 заболели и едно свободно легло. Ще се освободят 3-4 кревати.

В МАБЛ „ Пулс “ – болните са 18, чака се броят им да нарасне до 23 до края на деня след потвърждаване на резултати. Свободните кревати са 8.

21 са болните в Сандански, настанени в МАБЛ „ Югозападна “. 10 са свободните кревати. Има опция за разкриване на още кревати в очно поделение, само че обстановката в Санданско все още е спокойна, акцентира Михайлов.

Петрич – болните са 9, свободни 10 кревати, неврологията може да бъде преустроена на COVID-отделение, в случай че се наложи.

„ Все още здравната система и лечебните заведения могат да поемат в допълнение заболели хора. Надявам се да сме виновни, с цел да не препълваме лечебните заведения. Навсякъде има задоволително защитни дрехи и материали за медицинския личен състав “, добави Михайлов.

Той сподели още, че към ЦСМП ще бъдат дадени в допълнение ръкавици, а Националния логистичен център е декларирал подготвеност за доставка на всевъзможни защитни материали при потребност.

Медицински личен състав има инфектиран в ЦСМП-Благоевград, МБАЛ „ Пулс “ и общопрактикуващ доктор. Те са 5 души, единият от които е в по-тежко положение, само че не е нужна реанимационна активност.

„ Лекарите и личния състав са на лимита на силите си “, безапелационен бе регионалният шеф ”.

60 души от цеха в Разлог са по карантина откакто са дали позитивни проби за ковид, само че карантинирането продължава за контактните лица – в това число и цели фамилии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР