СНИМКА: БГНЕС„Политически искания на този етап нямаме. Работодателските организации сме

...
СНИМКА: БГНЕС„Политически искания на този етап нямаме. Работодателските организации сме
Коментари Харесай

Алибегов: Нямаме политически искания, но излизаме на протест на 18 май в подкрепа на бизнеса

СНИМКА: БГНЕС

„ Политически претенции на този стадий нямаме. Работодателските организации сме дали от месеци ясни точки, какво желаеме да направи страната, тя се ослушва. Нека да мине митингът на 18 май и да забележим ще се подхващат ли някакви ограничения. Ако това не се случи- евентуално ще се мисли за някаква друга дата и други искания”, това съобщи пред NOVA NEWS ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в отговор на въпрос поддържат ли работодателските организации настояванията на превозвачите за оставките на министрите Асен Василев, Гроздан Караджов и Николай Събев.

„ Подкрепяме останалите претенции на превозвачите. Нашата Асоциация е част от работодателските организации. На 18 май излизаме в тяхна поддръжка. В последните 5-6 месеца участвахме и ние като браншова организация в договарянията с министерствата. Това, което чуваме е - „ ще забележим, ще анализираме”, а действително налице нямаме нищо, нямаме предвидимост какво ще се случи с цената на тока и какви обезщетения ще получим. Видяхте какво се случи с цената на газа, която разбрахме със задна дата. Това е пагубно за бизнеса”, безапелационен е Алибегов.

Той разяснява и намаляването на Данък добавена стойност ставката за ресторантьорите:

„ Тя беше призната по време на Коронавирус рецесията като икономическа мярка. Тя не е имала за цел понижаване на цените. Тя имаше за цел да се резервира бизнесът изобщо, тъй като той щеше да изчезне. Повече от 50-60 на 100 от ресторантьорския и развлекателния отрасъл нямаше да съществува. Това е единствената мярка, която избави бранша”, уточни той.

По думите му работодателските организации са дали доста ясни планове какви обезщетения желаят от държавното управление поради високите цени на електрическата енергия:

„ Искахме компенсацията да бъде до 185 лв. за мегаватчас – беше закрепено, всичко над тези пари трябваше да бъде обезщетено на 75 %. Тъй като това не сработи и явно задълбочава рецесията – границата беше свалена на 150 лв. на мегаватчас и желаеме отплата на 75 % над всичко останало. Това е безусловно заслужено. Но това, което виждаме е, че дневният ред на страната и ръководещите не съответствува с дневния ред на бизнеса и хората”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР