Снимка- БГНЕСНие от БЛС настояваме да не се облекчават мерките

...
Снимка- БГНЕСНие от БЛС настояваме да не се облекчават мерките
Коментари Харесай

БЛС: Против сме облекчаването на мерките

Снимка- БГНЕС

" Ние от БЛС настояваме да не се облекчават ограниченията преди празниците, тъй като не следим понижаване на броя на заболелите в болничните лечебни заведения, както и такива в интензивните отделения. За нас всякакво отхлабване на тези до момента приложени ограничения би било рисковано за здравната система незабавно след празниците да изпаднем в още по-тежка обстановка, съобщи на брифинг ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

" Продължаваме да работим с Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса. До края на годината би трябвало да подпишем рамковия контракт и анексите ", добави той.

Въвежда се нова мярка - от 1 ноември (със задна дата) и експертите по здравни грижи, които са на трудово правно отношение към общопрактикуващите лекари, да получават по 360 лева месечно. Тази мярка, както и тези оповестени до момента за финансово подкрепяне на медицински експерти на първа линия ще продължат за периода на противоепидемичната конюнктура. Също по този начин представител на лекарския съюз ще се включи в работата на Националния действен щаб.

„ Подкрепяме решението антигенните проби оптимално бързо да се приравнят към PCR тестванията, това е от извънредно значение за бързото идентифициране на болните и носителите, както и изолирането им “, посочи Маджаров.

По-рано през днешния ден се организира среща сред министър-председателя Бойко Борисов, министъра на опазването на здравето и Българския лекарски съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР