Снимка: Ани Петрова, БНРПредизборната кампания започна още при опита за

...
Снимка: Ани Петрова, БНРПредизборната кампания започна още при опита за
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Битката ще бъде ожесточена особено за 2-ро, 3-то и 4-то място в следващия парламент

Снимка: Ани Петрова, БНР

Предизборната акция стартира още при опита за ротация в ръководството. Явно са усещали, че изборите наближават. Сега е значима подребдата на листите, лидерските конфликти, както и посланията. Различните политически партии ще имат потребност от разнообразни акции, акцентира в коментара си разяснява пред БНР-Радио София социологът Евелина Славкова, съосновател на Изследователски център „ Тренд “.

Според нея от ГЕРБ можем да чакаме по-позитивна акция, до момента в който ПП-ДБ евентуално ще употребяват по-остра изразителност за махане на Пеевски от гърба на ГЕРБ.

Битката ще бъде яростна изключително за второ, трето и четвърто място в идващото Народно заседание. Кампанията за Европейския парламент ще мине на втора линия, това не е положително, само че изборите 2 в 1 допуска по-висока изборна интензивност. От някои от партиите преди 9 юни не чакам положителен звук, даже за евроизборите. По думите на Славкова, смесването на двете акции няма да е мъчно, само че ще бъда объркващо за електората.

" Усещане за превъзмогване на политическата рецесия доловихме през предходната година, когато се сглобяваше „ некоалицията “. Но за същински завършек на рецесията можем да приказваме едвам при постоянен кабинет, който да изкара цялостен мандат, акцентира Евелина Славкова. Тепърва ще берем отрицателните плодове от политическата рецесия, в това число и като последици от евроинституциите и средствата, на които се надяваме.

Ниската изборна интензивност и неналичието на мощни и постоянни политически сили се отразяват на възможностите за реализация на желанията. Успех ще реализиран партиите, които с изключение на твърдия електорат, активизират и част от периферията. Не бива напълно да изключваме вероятността за други избори през есента, даже и да не ги желаеме, добави социологът.

Инфо: БНР

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР