Снежната буря в САЩ отне живота на най-малко 17 души

...
Снежната буря в САЩ отне живота на най-малко 17 души
Коментари Харесай

Трагедия в САЩ: 17 души загинаха в снежната буря

Снежната стихия в Съединени американски щати лиши живота на минимум 17 души при произшествия, свързани с метеорологичните условия, и остави без ток над 1,7 млн. домове и работни места в цялата страна. Това оповестиха локалните медии и Националната метеорологична работа (NWS).

От NWS оповестиха, че студените ветрове, идващи от Арктика, които засегнаха към две трети от територията на страната, ще продължат да оказват доста въздействие върху централните и източните елементи на Съединени американски щати в края на седмицата.

Най-малко 17 души починаха, а доста други бяха ранени при пътнотранспортни катастрофи, до момента в който управляващите предизвестиха, че видимостта е спаднала до нула поради снежната стихия. Според локалните медии в някои региони поривите напразно са достигали до 115 километра в час (над 71,45 мили).



Според уеб страницата за спирания на електрозахранването над 1,7 млн. домове и икономически обекти в цялата страна остават без електричество, а длъжностните лица предизвестиха, че възобновяване на доставките може да отнеме дни.

Очаква се повече от 200 милиона души да бъдат наранени от ниските температури.

В няколко щата, измежду които Ню Йорк, Вирджиния, Кентъки, Джорджия, Северна Каролина и Оклахома, беше оповестено изключително състояние, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани жителите да се вслушат в предизвестията.

Уебсайтът за следене на полети FlightAware заяви, че повече от 8000 полета са анулирани, а над 25 000 полета са закъснели преди коледните и новогодишните празници.
Веднъж на потомство

На 21 декември в Съединени американски щати националните и локалните метеорологични организации предизвестиха за мраз и снежни стихии, които могат да се следят " един път на потомство ".

Националната океанска и атмосферна администрация (NOAA) беше оповестила, че в някои елементи на страната наближават студени метеорологични условия, каквито не са били следени през последните 40 години.

Освен това беше обявено, че бурята ще бъде еквивалентна на налягането на вихър от трета категория в региона на Големите езера на границата с Канада.

Вследствие на бурята приземните етажи на някои лечебни заведения и предприятия по крайбрежието на Ню Джърси бяха потопени от водите на преливащата река Хъдсън, а доста коли бяха развалени от наводнението.

Крайбрежните региони на Куинс и Бруклин също бяха развалени от покачващите се океански води, а вълните, провокирани от мощния вятър, оставиха някои улици и местообитания по крайбрежието неизползваеми.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР