Снежна буря, наречена Филомена, се разрази над испанската столица Мадрид

...
Снежна буря, наречена Филомена, се разрази над испанската столица Мадрид
Коментари Харесай

Снежен ад в Испания, отменени полети

Снежна стихия, наречена Филомена, се развихри над испанската столица Мадрид и блокира хиляди водачи в колите и камионите им. В столицата снежната завивка е невиждана от половин век.

С рухването на нощта дебела снежна завивка блокира Мадрид. Много улици и пътища в и към града се оказаха непроходими, а мадридското летище бе затворено за полети. Засегнати са 400 пътища в централната част на страната.

Стотици коли са блокирани по пътищата. С 20 см снежна завивка и температури към нулата регионът южно от Мадрид разгласи най-висока алена степен на паника за първи път от въвеждането на системата през 2007 година Прекратено е придвижването на скоростните влакове, свързващи Мадрид с Валенсия и Аликанте. Рекордно ниска температура от минус 35,6 градуса бе измерена във Вега де Лурдес край Леон в Северна Испания.

Синоптиците предвиждат изобилните снеговалежи да продължат и на следващия ден, до момента в който бурята Филомена постепенно се изтегля на североизток. 

Отменени са полети от София до Мадрид и от испанската столица до България.

По-рано бе обявено, че към 300 полета бяха анулирани на испанското интернационално летище „ Барахас “ поради изобилния снеговалеж.  

Филомена е взела най-малко три жертви в Испания. Спасителни екипи извадиха голям брой водачи, попаднали в клопката на зимата. В Мадрид снежната завивка е най-голямата от 71 година. 

Червена степен на паника е оповестена в столицата и в още четири области поради предстоящите значителни снеговолежи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР