Снегът буквално парализира цялата страна Опозиционната лява гръцка партия СИРИЗА

...
Снегът буквално парализира цялата страна Опозиционната лява гръцка партия СИРИЗА
Коментари Харесай

Гръцката опозиция внесе вот на недоверие срещу правителство заради снежните блокади

Снегът безусловно сковава цялата страна
Опозиционната лява гръцка партия СИРИЗА внесе избор на съмнение против държавното управление поради неприятното справяне със снежната стихия, която връхлетя страната при започване на седмицата.

Алексис Ципрас съобщи, че държавното управление се е провалило при ръководството на всички изключителни обстановки през последните няколко години, като горските пожари, които опустошиха елементи от Атика и Евия предишното лято, пандемията и снежните стихии - както тази седмица, по този начин и предходната зима, заяви „ Катимерини “.

„ Снежната стихия погреба и последните илюзии, че господин Кириакос Мицотакис има способността да се поучи от грешките и закъсненията си и от трагичните резултати на своите идеологии “, съобщи Алексис Ципрас в Народното събрание.

Ципрас е отбелязал още, че жители не престават да стоят без електричество поради снежната стихия, блъснала Гърция тази седмица, в последните дни умрелите от COVID-19 са над 100 души дневно, а държавното управление не прави нищо, с цел да се оправи с високите цени.

„ От името на парламентарната група на СИРИЗА - Прогресивен алианс импортирам предложение за избор на съмнение против най-лошото държавно управление, което страната познава от рухването на диктатурата насам. В една народна власт няма задънени улици “, безапелационен бе той.

Сесията е била прекратена и се чака тридневните диспути да стартират в петък следобяд и да завършат с гласоподаване в неделя вечерта.

Министърът на развиването Адонис Георгиадис е декларирал от парламентарната естрада, че държавното управление ще даде отговор на всички въпроси по време на идния спор в Народното събрание.

Снегът безусловно сковава цялата страна - превозът спря, а учебните заведения бяха затворени. Аварийни екипи часове наред спасяваха водачи, блокирани на околовръстното шосе в Атина.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР