Сн. БГНЕС Оставките на зам.-кмета по културата Тодор Чобанов и

...
Сн. БГНЕС Оставките на зам.-кмета по културата Тодор Чобанов и
Коментари Харесай

БСП иска оставки заради Бронзовата къща в София


Сн. БГНЕС

Оставките на зам.-кмета по културата Тодор Чобанов и на ръководителя на комисията по обучение към Столичния общински съвет Малина Едрева (ГЕРБ) желаеха съветници от Българска социалистическа партия. Причината е забавянето на плана за създаване на инсталацията " Бронзовата къща " на мястото на мавзолея в София. Сглобяването на скулптурата на българския художник, живеещ в Австрия, Пламен Деянофф стартира едвам тази седмица, макар че инсталацията трябваше да е реалност при започване на годината.

" Бронзовата къща " ще бъде монумент на нелепостта. Той ще припомня на софиянци, че решенията, които взимат днешните ръководещи костват скъпо на жителите и срамят града ни. Ако, несъмнено, въобще бъде построена в миналото тази " Бронзова къща ", разяснява водачът на БСП-София и ръководител на групата на социалистите в общинския съвет Калоян Паргов. Според него някой би трябвало да поеме отговорност и да изясни за какво планът се забави и даже и все още не е несъмнено, че ще бъде завършен. Социалистите желаят и обстоен план какъв брой средства от общинския бюджет са изхарчени за " Бронзовата къща " и защо, както и за възможни бъдещи разноски по скулптурата.

Те разясниха и изявление на Пламен Деянофф, в което той споделя какви препоръки е получавал от български политици, с цел да се реализира планът му в София. Според общинарите от Българска социалистическа партия художникът би трябвало да каже кои тъкмо политици са му разкрили триковете за по-безпроблемно позволение за издигането на " Бронзовата къща ". Социалистите припомниха, че не поддържаха предлагането за слагането на скулптурата.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че ще подарят на кмета Йорданка Фандъкова колаж, изобразяващ нея, заместника ѝ Чобанов, Едрева и създателя Деянофф, носещи на раменете си товара " Бронзова къща ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР