Смятаният за сигурен изпадащ Елче взе изненадваща победа с минималното

...
Смятаният за сигурен изпадащ Елче взе изненадваща победа с минималното
Коментари Харесай

Елче грабна едва втората си победа за сезона след драма в добавеното време срещу Майорка

Смятаният за сигурен изпадащ Елче взе изненадваща победа с минималното 1:0 в гостуването си на Майорка в мач от 24-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в дуела бе дело на Лукас Бойе в 89-ата минута на дуела, само че същинският трилър се разигра в последните минути и секунди на дуела. Това в последна семтка бе едвам втора победа за играчите на Пабло Мачин.

Първата по-сериозна обстановка пристигна в средата на първата част, когато удар на Даниел Родригес бе блокиран. Само за минута Елче на собствен ред пропусна две отлични положения след изминаването на половин час игра. Първо Жерард Гамбау стреля доста рисково, само че Предраг Райкович се намеси добре и избави. Последва корнер, при който Омас Маскарел стреля доста рисково от границата на наказателното поле, само че кълбото мина над напречната греда.

Отново Елче можеше да стигне до гол при започване на втората част, само че още веднъж след корнер Лукас Бойе прати топката на сантиметри около десния дирек. Домакините дадоха отговор с прекрасен удар на Ведат Муриджи, само че този път Едгар Бадия се намеси и избави. Впоследствие двата отбора си размениха по още една добра опция за попадение, само че до такова по този начин и не се стигна.

В последна сметка гостите от Елче въпреки всичко стигнаха до гол минута преди края на постоянното време, когато центриране от корнер още веднъж стигна до Бойе към точката за дузпа и този път с крайник прати топката неспасяемо в мрежата зад Предраг Райкович за 1:0. Домакините от Майорка на собствен ред стигнаха до извънредно трагично попадение оттатък даже добавеното време, когато Ведат Муридж съумя с обезверен шпагат да засече една бърза топка, която подмина негов съотборник, и я прати в мрежата за 1:1. Това провокира доста митинги от и в последна сметка интервенция на ВАР, след която попадението бе анулирано заради нарушаване в хода на офанзивата, а по-късно сподели червен картон и на Хавиер Агире.

Въпреки триумфа Елче продължава да заема последното място в класирането с едвам 10 точки, а Майорка е десети с 32 пункта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР