Смятаният за най-известният пророк на всички времена Мишел Нострадамус, описва

...
Смятаният за най-известният пророк на всички времена Мишел Нострадамус, описва
Коментари Харесай

Нострадамус вещае нов световен ред

Смятаният за най-известният оракул на всички времена Мишел Нострадамус, разказва своите видения в книгата „ Пророчества “ още през 1566 година

До момента обаче няма единно пояснение на извънредно символния език на четиристишията в тази книга, което разрешава да се вършат най-различни и даже постоянно противоречащи си тълкувания.

 

Изследователи и фенове на пророка се пробват да подредят виденията му по години, като откриват в един от куплетите прогноза за това каква ще бъде идната 2024 година.

 

Смята се, че главното предсказване за новата година е шифровано в четиристишие 5-24. В много случаен превод то гласи: „ Царство и закон изгряват под Венера. Сатурн ще залезе под Юпитер. Закон и царство,  възкресени от слънцето. Те ще страдат от злото поради хората на Сатурн “.

Метафоричното изложение на събитията затруднява тълкуването на строфата. Според едно мнение тя сочи, че би трябвало да се обърне особено внимание на позициите на Юпитер и Сатурн през новата година. Съдейки по астрологичните прогнози, тези планети ще се приближат една до друга през август 2024 година и съществува възможност летният интервал да се трансформира в повратна точка за целия сват. Последният ред се пояснява най-често като притча на неизбежното изявление за всички, които организират подмолна завоевателна и подмолна политика, изключително във връзка с разрешаването на разнообразни спорове по света. Насочва и към продължение на неустойчивостта в Близкия Изток и увеличение ролята на мюсюлманските страни в политическия дневен ред.

 

Разшифроването на предсказанията на Нострадамус сочи, че светът е на прага на огромни промени и идно преразпределение на силите. Дали това е видял френският доктор и сходно пояснение е плод на работата от нечии стратегически кабинети, не излиза наяве. През новата година съгласно прогнозите на Нострадамус на политическата сцена ще се появят нови водачи. Може да има потребност от нова интернационална организация, защото Организация на обединените нации дефинитивно губи престижа си.

 

Според четиристишията през 2024 година ролята на „ аления змей “ ще се усили. Вероятно метафората се отнася до Китай, който от доста години се бори за водеща позиция на международния пазар. Конфликтите на ползи ще се засилят и в стопанската система. Съединени американски щати и европейските страни ще стартират да отстъпват водещите си позиции.

 

Както сочи Нострадамус, гладът ще се усили в европейските страни, а хората в тази част на света ще станат по-решителни, което ще докара до различия с политическия хайлайф и голям брой митинги. За да отвлекат вниманието на жителите от житейските проблеми, страните членки на Европейския съюз ще стартират да търсят външен „ зложелател “. Не е изключено измежду вчерашните съдружници да се откри евентуален зложелател. Това ще утежни обстановката в района, което може да докара до икономическа рецесия в цяла Европа.

 

От лятото на 2023 година разнообразни медии по света упорстват, че цитират Нострадамус, който предсказва, че крал Чарлз Трети ще се откаже непринудено от британския трон. Тълкувателите сочат, че французинът към този момент е предсказал разнообразни събития в кралското семейство, да вземем за пример напускането на принц Хари и отхвърли му от купата. Според прогнозите може да възникне обстановка, при която крал Чарлз Трети заради офанзиви против себе си и втората си брачна половинка Камила да бъде заставен да абдикира от трона.

 

Трудна обстановка, както се показва в прогнозата, ще се развие и във Ватикана. В едно от четиристишията Нострадамус предсказва идването на нов папа. Това се свързва със задълбочаване на здравословните проблеми на папа Франциск 1, което може да не му разреши да извършва отговорностите си.

 

Има информации, че още в края на 2022 година той е подписал документ за отхвърли при положение на съществено утежняване на здравето. Според катрените на Нострадамус през 2024 година ще бъде определен нов по-млад папа. Следващият водач обаче ще отслаби въздействието на папската институция, само че това е единствено едно допустимо пояснение на метафорите на Нострадамус.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Нострадамус Предсказания пророк Мишел Нострадамус
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР