„Смятам, че заплахата срещу живота ми и този на майка

...
„Смятам, че заплахата срещу живота ми и този на майка
Коментари Харесай

Ива Митева: Заплахата срещу мен има политически мотив

„ Смятам, че опасността против живота ми и този на майка ми има политически претекст и е обвързвана с измененията в закона за НСО “, сподели ръководителят на Народното събрание Ива Митева в извънредно изявление за „ Тази неделя “.

Тя изясни, че сигналът е подаден по време на дебатите за закона за НСО в 21 ч. вечерта и до идната заран – 10:40 ч. тя не е била известена за него.

„ Самата работа за защита не е знаела и това слага въпроса за какво “, сподели Митева.

Тя посочи също, че откакто е схванала за опасността от началника на НСО е почнало едно прекачване сред институциите – от прокуратурата споделили, че при тях няма сигнал, насочили към Министерство на вътрешните работи, които насочили към правосъдното министерство. „ Въобще доста забавно развиване има този сигнал “, заключи Митева.

„ Няма какво да се лъжем – това момче няма по какъв начин да подаде един сигнал или да напише едно писмо и да го изпрати навръх пресцентъра на Министерство на правораздаването “, сподели Митева.

Въпреки случилото се Митева е безапелационна, че защитата на някогашни ръководители на Народното събрание би трябвало да бъде отстранена в период от шест месеца след приключване на мандата или в период на една година.

Последни дни за 46-ото Народно заседание

„ Все още не знам по кое време ще бъде необуздано Народното събрание, само че ми се желае да можем да проведем съвещанието си в сряда и да разгледаме главните си законопроекти, с цел да приключим работа най-малко с вдигната глава “, сподели Ива Митева.

„ Критичният ден е петък, 17 септември. Тогава стартират консултациите при регионалните шефове и би трябвало да се дефинират изискванията за гласоподаване отвън страната “, сподели Митева.

Тя посочи, че изключително съвещание на Народно събрание в понеделник за Закона за НСО няма да има, защото депутатите били приели нов устав на работа, с цел да работят по-бавно и дейно.

„ Има период от три дни, в които да се прегледа отчета от комисия. Все още няма подобен отчет, не мога да насроча съвещание “, сподели Митева.

По думите ѝ тези промени в правилника за работа били препоръчани от „ Демократична България “. „ Когато се вършат оферти, те би трябвало да бъдат доста добре премислени. Трябва да се познават процедурите, само че виждате – желанието да работим по-бавно, от време на време, може да ни изиграе неприятна смешка “, разяснява Митева.

Татяна Дончева и 500К

„ Никога не съм имала неприятни връзки с Татяна Дончева. Спрях да приказвам с нея от момента, в който тя ме назова болонка “, сподели Митева.

Председателят на Народното събрание се почувствала наранена най-много поради липса на почитание. „ Да, не сме в политиката, с цел да се харесваме, само че най-малко би трябвало да имаме обикновено почитание един към различен “, сподели тя.

Относно абсурдът прочут като 500К Митева разяснява, че Татяна Дончева не е разговаряла с нея за прекосяване в друга партия.

„ Това демонстрира, че този вид политици към този момент са изчерпани. Това демонстрира, че смяна по този метод няма по какъв начин да стане. Че народни представители с пет-шест-седем мандата в Народно събрание няма да донесат смяната “, счита Митева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР