Смятахме, че ще има правителство с третия мандат. Но Слави

...
Смятахме, че ще има правителство с третия мандат. Но Слави
Коментари Харесай

Иванов изплю камъчето: Исках да взема мандата вместо Нинова

" Смятахме, че ще има държавно управление с третия мандат. Но Слави Трифонов отхвърли. Затова този мандат е жертван ".Това съобщи пред Нова тв водачът на Демократична България Христо Иванов.

" Ние бяхме подготвени да преговаряме с Българска социалистическа партия мандатът да бъде връчен на нас. И в случай че се бяхме разбрали с Корнелия Нинова тя да направи този компромис, в този момент щяхме да сме покрай съставянето на кабинет ", изясни Иванов.

От думите му стана ясно, че той е имал проекти за третия мандат още след изборите и е почнал совалките за това незабавно откакто държавното управление, препоръчано от ИТН с първия мандат не получи поддръжка.

Не се е срещал с Мая Манолова или други от " Изправи се БГ!, Ние идваме ", само че се е виждал със Слави Трифонов.

" Ходих на среща със Слави Трифонов - тя бе на 7 август. Единственото забавно от тази среща бе, че е имало такава среща ", уточни Иванов. Той отхвърли да огласи какво са си говорили, тъй като по този начин политическите договаряния трябвало да бъдат конфиденциални, другояче се израждали в медийно шоу. " Воденето на диалози пред медиите е предизборна акция ", уточни Иванов.

По думите му, диалог би трябвало да има - това е работата на политиците - с цел да има минимално доверие. Но не било значимо къде ще се видят - дали в кабинетите си или в Народното събрание.

" Аз отидох на тази среща, тъй като даже да вършим избори, отново ще би трябвало да работим с Има Такъв Народ. Беше доста значимо да се опитам да го убедя, че откакто стана издънката с първия мандат, ще е добре да изправим нещата с третия мандат. Няма да кажа какво Трифонов ми е споделил. Аз не се интересувам дали Трифонов се е виждал с Движение за права и свободи или не. Но виждам дали се залага опция за въздействие от Сарая. Когато залагаш плаващи болшинства, по този начин отваряш вратата за корупция ", изясни Христо Иванов.

Той уточни, че още от декември от Демократична България са споделили на гласоподавателите си при какви условия се явяват на тези избори. " Казахме им, че сме подготвени да преговаряме с Българска социалистическа партия. Казахме, че не можем да подкрепим кабинет с мандат на Българска социалистическа партия. За да могат политиките да се случат, би трябвало да има поредност и избрани полезности. Успешни образци за нарушени предизборни обещания няма. Ние бяхме подготвени да преговаряме с Българска социалистическа партия мандатът да бъде връчен на нас. И в случай че се бяхме разбрали с Корнелия Нинова, да бъде изработен този компромис, в този момент щяхме да сме покрай съставянето на кабинет.

Сега това е предизборна битка. Шансът беше преди връчването да се откри формула, която да обезпечи болшинство. Но това не стана ", сподели водачът на Демократична България.

Според него след връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия, политиците към този момент са влезнали в предизборна акция.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР