Смята се, че най-лесният начин да отслабнем, е, като намалим

...
Смята се, че най-лесният начин да отслабнем, е, като намалим
Коментари Харесай

„Отслабнах с 15 килограма, а приемах 2000 калории дневно.“

Смята се, че най-лесният метод да отслабнем, е, като понижим количеството  на одобряваните калории.

Оказва се, че този способ надалеч не е толкоз ефикасен. Фитнес блогърът от Германия Неса Шпер (Nessa Sphere) споделя, че нейните опити за намаляване били несполучливи, до момента в който не нараснала калорийния банкет от 1600 до 2200 калории дневно. Тя споделя тайната си!

2000 килокалории дневно е признато, че е нормата за множеството хора. Ако приемате по-малко, стартирате да отслабвате, в случай че приемате повече – назад, напълнявате. Но това предписание не работи постоянно, тъй като в действителност огромно значение има с какво се храните.

 „ Отслабнах с 15 кг, а одобрявах 2000 калории на ден. “

„ Исках да отслабна и като всички просто започнах да се храня по-малко. Често прескачах закуската, по цели дни не се хранех, само че вечер бях толкоз изгладняла, че постоянно завършвах деня с повече от една пица. Като цяло консумирах към 1600 калории дневно, само че килограмите не изчезваха. Започнах да търча всеки ден, да върша изтощителни тренировки във фитнеса, само че смяна нямаше. Мотивацията ми започваше да изчезва и се обърнах към персонален треньор, който да ми помогне “ , споделя Неса.

На първо място треньорът ревизирал точно методът й на хранене.  Съставил й проект, съгласно който тя трябвало да се храни 5-6 пъти дневно, а наличието на всяка от порциите й не трябвало да надвишава 500 kcal. Така общият брой на калориите за целия ден бил към 2000-2500.

„ Сега всеки мой ден стартира със закуска, храня се на всеки три часа, а вечерята ми е лека. В основата на диетата ми са зеленчуци, богати на фибри, постни протеини, пълнозърнести храни и здравословни  мазнини. “

Примерен ден от диетата на Неса

Закуска (7:00 ч.) – Бъркани яйца с пълнозърнест тост със зеленчуци.

 „ Отслабнах с 15 кг, а одобрявах 2000 калории на ден. “

Обяд (10:00, 13:00, 16:00 ч.) – порция пълнозърнести (паста, киноа) или сладостен картоф, протеини (пилешко, пуешко, говеждо, сьомга или бяла риба) и зеленчуци на пара или на скара със зехтин.

 „ Отслабнах с 15 кг, а одобрявах 2000 калории на ден. “

Вечеря (не по-късно от 20:00 ч.) – пилешко или риба звук със задушени зеленчуци.

 „ Отслабнах с 15 кг, а одобрявах 2000 калории на ден. “

„ Първите резултати бяха забележими след няколко седмици “, споделя Неса . – Фигурата ми стана по-стройна, коремът ми стана плосък. Чувствам прилив на сили и сила, а тренировките ми станаха по-ефективни. Дължа го на диетата ми. “

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР