Смути наричаме гъстата напитка, в състава на която влизат плодове,

...
Смути наричаме гъстата напитка, в състава на която влизат плодове,
Коментари Харесай

Смути с билки - как и кога да го пием?

Смути назоваваме гъстата напитка, в състава на която влизат плодове, зеленчуци и ядки и някаква течност - вода или растително мляко.

Предимствата на смутито пред другата известна плодова или зеленчукова напитка - сокът, е в това, че смутито резервира както всички витамини и минерали на съставящите го артикули, по този начин и фибрите от тях. Напитката е напълно лека и не натоварва стомаха.

Смутито може да бъде здравословна или десертна напитка. Десертните имат непосредствен до здравословните състав, само че в тях участват и други съставки като сладолед, шоколад или фъстъчено масло.

Определящо е също какви билки и подправки се поставят в напитката. Чрез тези съставни елементи се прави напитка главно със избрани здравословни изгоди, само че може да придадат и десертен колорит на здравословното смути. Ето някои от подобаващите подправки за смутито с билки.

Розмарин

Карнозната киселина и карнозолът са едно от най-големите достолепия на розмарина. Те имат мощни противовъзпалителни свойства. Магнезият, желязото, фосфорът, калият, натрият и цинкът са измежду значимите минерали в нея, настоящи удобно на имунната и кръвоносната системи. Само 1-2 чаени лъжички са задоволителни билковото смути да бъде здравословно начало на деня.

 розмаринът е супер добавка към билковото смути

Куркума

Тази известна фалшификация за оризовите ястия е мощен имуностимулатор. Храносмилателната система, костите и ставите, както и сърцето ще се почувстват актуализирани, в случай че постоянно използваме куркумата като добавка към смутито. Освен това тя въздейства на метаболитните процеси и по този начин ще подкрепи всяка диета за намаляване, провеждана благодарение на вкусната и потребна напитка.

Канела

Ароматът на канела свързваме с най-хубавите мемоари, което е трансформирало тази чудесна фалшификация в знак на домашния уют. Едни от най-хубавите десертни смутита съдържат канела в състава си.

Освен всичко, канелата може да направи смутито и здравословно с помощта на способността си да контролира кръвната захар.

Освен това има антимикробни и противогъбични свойства. Тя покачва концентрацията, въздейства удобно на настроението. Дозата от 1-2 чаени лъжички прави чудеса със смутито.

Джинджифил

 смути с джинджифил

При проблеми с храносмилателната система добра тактичност е смути с джинджифил. Така храносмилателните сокове ще бъдат подтиквани, а това покачва и апетита. Ако се комбинира с канела в смутото ще сътвори асоциации с поднасяните на Коледа джинджифилови сладки.

Мента

На страдащите от неприятно храносмилане ментата е добре позната. Чаят или запарката от мента се предлага при разнообразни недоволства. В смутито обаче тя може да извърши същите функционалности, само че и като бонус да придаде необикновено прелестен мирис на утринната напитка и да подтиква цялото тяло с приятни чувства.

А в тази публикация може да видите и Пет летни предписания за смути.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР