Смущаващо е, че смяната на борда в Булгаргаз“ се прави

...
Смущаващо е, че смяната на борда в Булгаргаз“ се прави
Коментари Харесай

В ГЕРБ се хванаха за главата, не могат да повярват как Кирил Петков чегърта Румен Радев

„ Смущаващо е, че промяната на борда в „ Булгаргаз “ се прави в тъмна доба, нещо, от което желаеме да се отречем. Дружеството доставяше газ на България през годините на цена, която задоволяваше българските жители. Постигането на това не е обвързвано с хората в сдружението, а опциите на интернационалния пазар. ГЕРБ изигра огромна роля с построяването на „ Турски поток “, която дава опция на страната ни да получава пари от пренос “.

Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание от ГЕРБ-СДС Росица Кирова пред Българска национална телевизия.

„ Директорът на борда на „ Булгаргаз “ беше министър в един от кабинетите на Румен Радев. Означава ли това, че се чегъртат хора на президента? Очакванията на българското общество бяха за повече бистрота и публично разискване на решенията. Бордът на „ Булгаргаз “ евентуално ще апелира метода, по който беше отхвърлен. В Народно събрание трябваше да има комисия, която да дава отговор за рецесията в енергетиката. Имаше едно съвещание и не знам какво се случи по-късно. Ние желаеме да чуем от новите ръководещи какво ще вършат с енергетиката, тъй като нямаме доста време. Не би трябвало да се фиксираме върху персони, а в системата“, сатегорична е Кирова.

„Енергийният министър да каже какви са претекстовете за промените, които се вършат. Христо Иванов е създателят на образа на тази правосъдна система, която имаме. До момента само от „ Възраждане “ има съответни стъпки в Народното събрание за промяна. Останалото са пожелания. Още от понеделник ще настояваме за рухването на зеления документ, тъй като една група хора не го съблюдават в Народното събрание. Това е инструмент, който се употребява за рекет. Ако във фризьорското ти салонче влязат и ти изискат зелен документ, може да те затворят. Понякога ме е позор, че съм част от Народно събрание, от този общ брой на хора. От ГЕРБ-СДС поискахме единствено зеленият документ да важи за всички жители. В Министерството на опазване на здравето също се вършат отстъпки в това отношение “, сподели още Кирова
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР