Смразяваща прогноза за цената на газа наесен направи енергийният експерт

...
Смразяваща прогноза за цената на газа наесен направи енергийният експерт
Коментари Харесай

Хиновски със смразяваща прогноза за цената на газа

Смразяваща прогноза за цената на газа наесен направи енергийният специалист Иван Хиновски, който до неотдавна бе част от Има Такъв Народ.

Между 30 и 50% повишаване на цените на газа по отношение на в този момент видя Хиновски. В предаването " Денят онлайн " по Нова тв той бе безапелационен, че цената на газа ще пораства. „ Поне 30% по отношение на в този момент. Сега е 184 към 200-220 през есента ". Той изясни упования растеж с това, че в момнета липсва задоволително газ, а към това се прибавя и огромното търсене.

" Безобразно е бездействието на " Топлофикация София " в тази обстановка, когато може да диверсифицира доставките или да мине на пестящи режими посредством ВЕИ, безапелационен бе специалистът.

Според Хиновски при влизане в експлоатрация на българо-гръцката връзка в края на септември-октомври, по която ще се придвижва газ, и в случай че се усилят доставките от Азербайджан, България ще може да покрие потреблението си. По думите му обаче оптималният потенциал на българо-гръцката връзка не е задоволителен.

" Аз считам, че ние би трябвало незабавно да създадем разбор на увеличение на количествата от Азербайджан. Би трябвало България да разгласи отктрит интернационален конкурс за доставка на полутечен газ. Той би донесъл прогнозируемост ”, сподели Хиновски.

Според него " ние би трябвало да се пускаме последователно от хорото на Газром. Но това не можем да го създадем незабавно ".

В политически проект Иван Хиновски бе безапелационен, че нови избори значи загуба на средствата по Плана за възобновяване и резистентност. И че би трябвало да настане " интервал на разсъдък " в политиката на Има Такъв Народ. Нея назова " сериозната партия, която е ключът за държавно управление ". „ Те са 19 депутати. Ако те гласоподават, ще има държавно управление. Ако не – избори ”, сподели Иван Хиновски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР