Смолян. Сняг с различна интензивност вали в област Смолян, съобщи

...
Смолян. Сняг с различна интензивност вали в област Смолян, съобщи
Коментари Харесай

До 50 см е снежната покривка в област Смолян, забранено е движението на товарни автомобили, с вериги се преминава през проходите Превала и Пампорово

Смолян. Сняг с друга активност вали в област Смолян, заяви за Радио „ Фокус “ – Смолян дежурният в Областно пътно ръководство - Смолян. Снежната завивка по високите елементи е 50 см. Забранено е придвижването на товарни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета в цялата област. С вериги си минава през проходите Превала и Пампорово, пътищата към Момчиловци и направлението Стойките – Пампорово – Проглед. Водачите би трябвало да карат деликатно и с коли готови за придвижване при зимни условия. Машините на снегопочистващите компании са на терен и почистват снега.

През нощта са получени голям брой сигнали за паднали дървета от тежкия сняг, като всички са отстранени навреме.

Заради проливните дъждове през почивните дни има доста подкопани и пропаднали пътища и са въведени следните ограничавания:
Движението по пътя Девин – Кричим е лимитирано за товарни коли поради придошла река Въча, пропущат се единствено леки коли, които би трябвало да се движат с нараснало внимание.

Еднопосочно в едното платно поради проваляне на пътя се реализира придвижването по направленията Неделино – Бял извор, Доспат – Девин, Девин – Доспат, в региона на село Тешел, на две места по Стойките – Пампорово, както и Смилян – Могилица. Във всички сектори има сложени пътни знаци и придвижването се контролира от " Пътна полиция ".

В Смолян снежната завивка е към 30 см. Централните пътища са почистени, само че второстепенните улици на доста места са заснежени. Движението в утринните часове е по-интензивно по централните улици, кръстовищата и входно-изходните артерии.

Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР