Смисълът на парламента е дълбок и истински. В началото на

...
Смисълът на парламента е дълбок и истински. В началото на
Коментари Харесай

Парламентът се тресе! ГЕРБ захапаха ПП за поведението: Пълна шизофрения! Извинете се!

Смисълът на Народното събрание е бездънен и същински. В началото на 90-те година, когато правихме Съюз на демократичните сили, нашите американски другари ни бяха пратили хора от демократическия институт. Един от високопоставените американци ни, тогава сенатор, сподели – вижте скъпи другари, в Капитолия има политически анекдот: в случай че нещо върви като пате, крачи като пате, крещи като пате, то е пате. Г-н министър председател, в случай че повтаряш опорките на Прокопиев, назначаваш хора на Прокопиев, изводът е пате. Това е.

С тези думи се обърна към премиера Кирил Петков зам.-шефът на Движение за права и свободи Йордан Цонев по време на днешния блиц надзор в Народното събрание.

По-рано придвижването и министър председателят си размениха остри реплики поради изявлението му пред „Обзървър“, в което приказва за депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Петков даже съумя да обиди депутатите като съобщи, че не знае защо е Народното събрание, като ще му се задават такива въпроси.

В основата на общата политика на държавното управление е битката с корупцията, олигархията и задкулисието. В тази връзка бяхме отправили запитване към вас. В изявление пред „Обзървър“ ползвате понятия като олигарх и медиен магнат. Какво значат тези понятия за вас и с какви доказателства разполагате, с цел да докажете, че господин Пеевски дава отговор на тях. Защо не посочвате и други. Според западни медии Иво Прокопиев е същинският медиен магнат и монополист? В същото изявление твърдите, че господин Пеевски е направлявал Борисов, само че всички знаят, че вие сте марионетка на господин Прокопиев. По ваш облик и сходство ли търсите настойник и на господин Борисов?, обърна се към премиера водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Стоя пред вас и се чудя какъв е смисълът на тази институция, когато се задават такива въпроси. Тук би трябвало да се осведомяваме за политиката на държавното управление и да не използваме обидни думи. Разликата сред вас и мен е, че аз съм изцяло самостоятелен, отвърна му Кирил Петков.

В репликата ми стои въпросът от кого сте самостоятелен. Става процедура вихрушката на тази власт да лъже на ангро в доста комплицираната обстановка, в която се намира. Ако понятието неистина не ви харесва, може да ползвате и първоаприлска фактологическа неправилност, само че не всеки ден е първи април, отвърна Карадайъ.

Премиерът преди малко сподели думите – запитвам се какъв е смисълът на тази институция. Поканете господин Петков незабавно да се извини на Народното събрание, настоя Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Целият отговор беше, че „ако ще се задават такива въпроси“. Смисълът на тази институция е най-високият вероятен и никой не може да го слага под подозрение, настоя шефът на Народно събрание Никола Минчев.

Шизофренията тук от дълго време доближи високи равнища. Аз държа на опрощение, възмути се Маноил Манев от ГЕРБ.

Казах, че смисълът на тази институция е най-високият вероятен. Ако съм обидил някого, оправдавам се и в действителност го мисля, отвърна Минчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР