Смени в Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР)

...
Смени в Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР)
Коментари Харесай

БНБ:Петков поиска смени в ББР преди да е министър

Смени в Надзорния съвет на Българската банка за развиване (ББР) изискал Кирил Петков още преди да бъде назначен за длъжностен министър на стопанската система. Това излиза наяве от особено известие на Българска народна банка.

" На 11 май 2021 година – ден преди датата на назначение на служебното държавно управление на Република България според указа на президента – в Българска народна банка постъпиха претенции от господин Кирил Петков за авансово утвърждение за членове на надзорния съвет на ББР по Наредба № 20 на Българска народна банка за издаване на утвърждения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитна институция и условия по отношение на осъществяване на техните функционалности (Наредбата) и от господин Стамен Янев, ръководител на надзорния съвет на ББР, за авансово утвърждение за членове на управителния съвет на ББР по Наредбата. ", оповестиха от Българска народна банка. Повод са постъпили многочислени запитвания в Българска народна банка по отношение на желанията за промени в управлението на „ Българска банка за развиване “ АД (ББР).

Същите претенции бяха оттеглени надлежно от министър Кирил Петков и господин Стамен Янев, ръководител на надзорния съвет на ББР, на 21 май 2021 година, допълват от централния депозитар.

Към момента в Българска народна банка няма подадено ново искане за утвърждение за членове на надзорния или управителния съвет на ББР, се споделя още в известието. В него се напомня, че " издаването на утвърждения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитна институция следва процедурата и периодите според Закона за кредитните институции и Наредбата ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР