Смъртта на 57-годишната жена от Пловдив, която е била имунизирана

...
Смъртта на 57-годишната жена от Пловдив, която е била имунизирана
Коментари Харесай

Какво показва проверката за починалата жена?

Смъртта на 57-годишната жена от Пловдив, която е била ваксинирана с препарата на AstraZeneca, шокира всички. По предписание на премиера Бойко Борисов имунизацията с препарата на Оксфорд бе спряна. Какво демонстрира инспекцията на здравните управляващи досега?

„ Събираме обстоятелства, нашата инспекция стартира преди 24 часа, когато разбрахме за този случай. Свързахме се с общопрактикуващия доктор на умрялата жена, иззехме цялата здравна документите и се свързахме с лечебното заведение, където е направена имунизацията ”, изясни пред Нова тв секретарят на РЗИ - Пловдив доктор Сийка Димчева. Тя съобщи, че по данни от съдебно-медицинската експертиза дамата е умряла от остра сърдечна непълнота с съществуване на белодробен оток, без данни за тромбози.

Жената е отишла на обикновен обзор с направление при кардиолог. „ В хода на прегледа е имало коментар по повод дали тя е належащо да бъде ваксинирана. Лекарят прави оценка положението и все още като устойчиво и може да бъде осъществена имунизация ”, посочи Димчева.

„ Окончателният протокол от експертизата ще бъде подготвен във вторник или сряда идната седмица. Тогава ще могат да се вършат дефинитивни заключения ”, разяснява още Сийка Димчева.

Секретарят на РЗИ - Пловдив заяви, че на територията на Пловдивска област са приложени малко над 14 000 дози от имунизацията на Оксфорд.

„ Обичайните реакции, които чуваме, са тези, които и чакаме. Става въпрос за мъка на мястото на убождане, леко разтрисане, температура, главоболие. Това са предстоящи реакции ”, безапелационна е Димчева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР