Смъртта на 39-годишният Мартин Чикалов, прегазен от шофьор без книжка

...
Смъртта на 39-годишният Мартин Чикалов, прегазен от шофьор без книжка
Коментари Харесай

Стотици поискаха по-безопасни пътища в страната

Смъртта на 39-годишният Мартин Чикалов, прегазен от водач без брошура във Варна, предизвика митинги както в морската ни столица, по този начин и в София.

4 години след самозапалването на Пламен Горанов, пред варненската община още веднъж се появи камара на гнева. Стотици хора оставиха камък или възпламениха свещ в памет на Мартин и желаеха по-безопасни пътища с вдигнати пешеходни пътеки, ограничения против противозаконните гонки и повече внимание за рисковите места.
Снимка: bTV
Над 100 солидарни с тях велосипедисти потеглиха от Министерския съвет в София, с цел да стигнат до постройката на Министерство на вътрешните работи.
Шофьорът, лишил живота на балетиста Мартин Чикалов, остава в ареста Пред съда 25-годишният Петър Здравков сподели, че съжалява, само че пред медиите не отговори нито за какво е карал без брошура, нито за какво е избягал
Организаторите на митинга пресметнаха, че от нещастието край Своге на 25 август насам живота си по българските пътища са изгубили 34 души.
Снимка: bTV
Демонстрантите бяха посрещнати довечера от началника на кабинета на вътрешния министър, както и от чиновник от пресцентъра. Представители на протестиращите бяха признати за среща от министъра в оставка Валентин Радев.

Солидарни с митинга са и специалистите от Института за пътна сигурност. По тяхна концепция, незабавно след злополуката със 17 починали край Своге, държавното управление реши да сътвори обединен орган за пътна сигурност. До момента съответни резултати няма. Различни задължения към пътната сигурност имат близо 10 институции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР