Смъртта на 32-годишен чернокож мъж, застрелян от полицията в САЩ,

...
Смъртта на 32-годишен чернокож мъж, застрелян от полицията в САЩ,
Коментари Харесай

Отново безредици заради застрелян чернокож

Смъртта на 32-годишен негър мъж, убит от полицията в Съединени американски щати, провокира нови митинги в Минеаполис, където преди година бе погубен Джордж Флойд, оповестиха осведомителните организации, съобщи БНР.

Уинстън Буги Смит-младши бил съдбовно прострелян в четвъртък в центъра на града от полицията, която заяви, че той първи стрелял по органите на реда.

Преди малко повече от година полицейски арест в Минеаполис бе погубен Джордж Флойд, чиято гибел провокира вълна от митинги в цялата страна против полицейското принуждение и расизма.

Полицията заяви за нанесени вреди по здания и обири от магазини след убийството на 32-годишния негър. Има и арести поради вълнения, набези, палежи и увреждане на благосъстоятелност.

В четвъртък Смит разкрил огън по двама служители на реда, пристигнали да изпълнят заповед за ареста му. След това те го простреляли в паркирана кола.

Роднини и другари описаха Смит, татко на три деца, който постоянно бил унизен от полицията. Те желаеха транспарантно следствие и приканиха всички, които имат видеозапис на убийството, да го дават.

Полицията била издала заповед за ареста на Смит-младши, откакто той не се явил на 19 май на правосъдно съвещание, на което трябвало да бъде произнесена присъдата против него за нелегално владение на огнестрелно оръжие.

Близките на Смит-младши обявиха пред АП, че макар грешките си, той не заслужавал да бъде погубен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР