Смарт очилата на Google, Glass, могат да направят своето завръщане

...
Смарт очилата на Google, Glass, могат да направят своето завръщане
Коментари Харесай

Google Glass могат да се завърнат на пазара

Смарт очилата на Гугъл, Glass, могат да създадат своето завръщане и то като общодостъпна технология, а не като нишов бизнес артикул. Това излиза наяве от думите на Рик Остерлох, завеждащ хардуерното звено в Гугъл в изявление за The Telegraph.

„Опитваме се да определим по-какъв различен метод с изключение на телефони може да използван добавената действителност в бъдеще. Постоянно преглеждаме разнообразни форм фактори, отделяме много запаси за проучвания, само че към момента не сме подготвени с корав анонс. Ще отнеме време на технологията да узрее… ще минат години преди да се наложи. Ще влагаме в дълготраен проект в тази област с нужната посока, в която хората изискат тази технология да се развие“, споделя той.

Първите очила с добавена действителност на компанията се появиха с доста обещания за развиване преди повече от пет години и те се продаваха в стеснен брой за сумата от $1500. Задвижвани от базата на Гугъл Now, те включваха камера и тъчпад, както и опцията за гласово ръководство. Те излязоха на пазара година по-късно, само че заради проблеми от друг темперамент бяха спрени от произвеждане. Все отново те продължиха своя живот под формата на Glass at Work, план, който е воден от Джей Котари. „Бизнес“ разновидността на очилата се употребява в разнообразни промишлености с триумф към този момент две години.

Дали може в действителност очилата на Гугъл да създадат повторната си премиера следва да забележим, само че сходен ход от страна на Гугъл е логически, вземайки поради интереса към допълнената действителност от компании от ранга на Microsoft, Intel, Apple и други

Междувременно неотдавна излезе отчет, съгласно който още тази година вложенията в допълнената действителност ще са съществени и много по-бурно рекламирания ѝ „събрат“ виртуалната действителност, ще остане надалеч обратно във връзка с интереса към нея.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР