Служителят на полицията, хванат вчера да превозва мигранти на магистрала

...
Служителят на полицията, хванат вчера да превозва мигранти на магистрала
Коментари Харесай

Цяла банда помагала на полицая трафикант на мигранти

Служителят на полицията, заловен през вчерашния ден да транспортира мигранти на автомагистрала " Тракия ", е имал двама помагачи. Те са задържани късно нощес, заяви бТВ, като се базира на прокуратурата в Пловдив.

Вчера 23-годишен чиновник на Министерство на вътрешните работи беше хванат да кара микробус с 31 незаконни мигранти край Пловдив. В опит да осуети инспекцията, е показал служебна карта. Той е арестуван от полицията и му е повдигнато обвиняване. Предвижда се наказване до 6 години затвор и санкция до 20 000 лева. 
-->
„ Установихме, че с този бус е имало два автомобила. Установени са лицата и също са арестувани. Предстои да бъдат разпитани. Извънпроцесуално са дали пояснения, че познават служителя на реда и са били пилотни коли на този бус. Единият автомобил се е движел преди буса, а другият – след него. Комуникирали са посредством приложение по телефоните с концепцията, в случай че бъдат спрени от служител на реда или видят заплаха, да алармират буса. Твърдят, че са имали един-единствен случай, при който са желали още веднъж да транспортират бежанци, само че не се е стигнало до това “, сподели Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив.

Двамата помагачи не са чиновниците на реда. Те са към 20-годишни, също са от Перник и са другари на служителя на реда. Единият е барман, а другият е сервитьор, прецизираха от прокуратурата. 

В буса са открити телефони, както на служителя на реда, по този начин и на пасажерите. 

„ Ще пожелаеме информации да установим какви диалози са провеждани, от кого и по какъв метод. Другото забавно в тази ситуация е, че този бус е има приспособление за транспорт на хора. Тепърва ще откриваме дали е употребен и различен път за транспорт на мигранти “, сподели още районният прокурор на Пловдив. 

При задържането си през вчерашния ден служителят на реда е признал, че и различен път е превозвал мигранти. Пред своите сътрудници той е споделил, че го е направил, тъй като е имал заем и са му трябвали пари.  

„ Определяме тази постъпка като извънредно цинична и брутална. Знаете, че при този мигрантски напън в страната тъкмо този човек да транспортира бежанци и то с полицейска униформа го дефинирам като в действителност безочливо държание “, сподели още районният прокурор на Пловдив. 

При разпита част от мигрантите са споделили, че са оставили суми пари в Турция, които е трябвало да бъдат преведени, откакто стигнат до крайната си точка някъде в Европа. Твърди се, че са дали към 4000 турски лири, което се равнява на към 400 лева на човек. Прокуратурата ще открива кой какъв брой пари е трябвало да получи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР