Служителите на реда са арестували своя колега от четвърто районно

...
Служителите на реда са арестували своя колега от четвърто районно
Коментари Харесай

Спипали мръсното ченге при наркосделка

Служителите на реда са арестували своя сътрудник от четвърто районно в София по времето на договорка за 50 таблетки амфтамин и екстази на стойност 500 лв.. Това стана ясно от думите на ръководителя на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова във връзка вчерашната полицейска акция на територията на 4-то Районно полицейско ръководство, оповестява нюз.бг.

Вчера служителят на реда е оставил наркотичното вещество на разстояние от колата, в която се е намирал. Първоначално бе обявено за акция на отдел " Вътрешна сигурност ", които бяха отделили улица в София и арестували собствен сътрудник. По-късно през вчерашния ден вътрешният министър Младен Маринов заяви, че са задържани двама служители на реда. Тази заран в Народното събрание Маринов сподели, че против вторият задържан служител на реда няма доказателства.

Към сегашния миг събраните доказателствата са единствено за един чиновник на полицията. Ако се съберат доказателства, ще бъдат упрекнати още хора. Сигналът не е подаден от купувача, а от негови сътрудници, негови ръководители.

Наркотиците са с малко по-различна величина от обичайните. Разследващите органи са разкрили още две осъществени от него продажби на 40 таблетки наркотични субстанции и при осъществените претърсвания на жилището, което той населява са открити други наркотични субстанции.

При претърсванията на жилището му са открити към 200 таблетки наркотични субстанции, бележник, в който е записвал по кое време, какъв брой и на кой е продавал дрогата.

Наркотикът в дома му е открит в абсорбатор. Открита е сумата от предходната продажба на опиати. Повдигнатото обвиняване е за разпространяване на наркотични субстанции и е избрана мярка за арестуван за 72 часа. Утре ще бъде импортирано искане за налагане на непрекъсната мярка " задържане под стража ".

Досъдебното произвеждане е формирано от началото на месец юни по тази причина, че полицейски чиновник популяризира наркотични субстанции в София. След като са били осъществени процесуално-следствените дейности, служителят на реда е бил арестуван в столичния квартал ж.к. " Лагера " сега, в който е осъществил договорка по продажба на наркотични субстанции, изясни Русинова.

Задържаният служители на реда е назначен през 2016 година за стажант в Министерство на вътрешните работи, а в Столична дирекция на вътрешните работи е назначен през 2017 година Не е имал санкции, нито прегрешения и не е имало очевидно отклонения от главните му отговорности.

Припомняме, на 23 януари 2019 година бе извършена акция в същото 4-то РПУ, където бяха задържани петима служители на реда. Първоначалната версия на ареста бе служителите на реда изнудвали търговци, които работят в региона в столичния квартал " Лозенец ". Сред тях е и началникът на бранш " Икономическа полиция ".

На 7 февруари 2018 година бе заменено цялото управление на столичното 4-то РПУ. Началникът на Районното Теменужка Капчина бе преназначена на нова служба в Главна дирекция " Национална полиция ".

Заместник-началникът Теодор Тасев също е заменен с Делян Гешев. Гешев бе шеф на Криминална полиция в полицейското ръководство. Сменен е и началникът на проверяващото звено в Районното Аделина Малакова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР