Служителите на МВР излязоха днес на протест с основно искане

...
Служителите на МВР излязоха днес на протест с основно искане
Коментари Харесай

Разкриха какъв е проблемът между служителите в МВР и властта

Служителите на Министерство на вътрешните работи излязоха през днешния ден на митинг с главно искане за 20% по-високи заплати. Защо обаче те не получават желаното от кабинета на Кирил Петков и по какъв начин правят оценка желанието на финансовия министър Асен Василев да види промени преди да им вдигне заплатите им?

Проблемът е в връзката и неналичието на такава, разгласи в изявление за Българска национална телевизия заместник-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов.

Като синдикална организация каквато сме ние, поканата следва да пристигна от другата страна. За страдание, в интервал от месец и половина, такава покана не последва, изясни Кузманов.

Той посочи и какви са главните причини за желаното 20-процентно нарастване на заплатите в бранша.

15% е изоставането на растежа на заплатите в Министерство на вътрешните работи по отношение на ноември 2020, когато са били увеличени заплатите в други министерства и организации от държавната администрация. Другата разлика до 20% е положението на инфлация в страната и мисля, че тези 5% даже са нещо много непретенциозно, добави Кузманов.

По думите му по-същественият проблем е че няма финансиране на промяната в този бюджет, който в този момент се предлага, до момента в който такова е било заложено в съдружното съглашение.

Кузманов добави, че на срещата с премиера Кирил Петков не са постигнали никакво единодушие за увеличение на бюджета.

Технологично обновяване, решение на казуса със заплатите, срещи и диалози с управленията, това са най-сериозните проблеми в бранша.

Кузманов добави, че от синдикалната организация са подготвени да продължат с митингите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР