Служителите на Microsoft, които се противопоставят на договора за HoloLens

...
Служителите на Microsoft, които се противопоставят на договора за HoloLens
Коментари Харесай

Шефът на Microsoft защити разработката на HoloLens за военните

Служителите на Microsoft, които се опълчват на контракта за HoloLens с американската войска, няма да получат доста отстъпки от управлението на тяхната компания. Главният изпълнителен шеф Сатя Надела отбрани договорката в изявление за CNN, като твърди, че Microsoft е взела „принципно решение“ да не отхвърля технологиите на „институции, които сме избрали в демокрации, с цел да защитим свободите, на които се радваме“. Шефът също по този начин твърди, че Microsoft е „много прозрачна“ при обезпечаването на контракта и ще „продължи да поддържа този диалог“ с личния състав си.
Договорът от 479 млн. $ ще даде на военните HoloLens за да подкрепи прототипа на система за увеличена действителност за армията, както в образование, по този начин и на фронта. Това би осигурило информираност на бойното поле и би могло да помогне на медиците да съберат значими здравни данни и да поддържат връзка с лекарите. Microsoft и армията показаха HoloLens като евентуално животоспасяващ инструмент, само че възразяващите настояват, че превръщането на мирните технологии в оръжие, сходно на игра, отделя бойците от действителността на войната.

Това не е първият път, в който служащите на Microsoft стачкуват против присъединяване на компанията в някои държавни планове. Миналата година тя стана обект на несъгласие, откакто чиновници откриха пост, показващ, че екипът на облачната платформа Azure е „горд“ да работи в поддръжка на имиграционните управляващи. Отговорът на Надела обаче не беше напълно същият. Докато Надела недвусмислено отбрани контракта за HoloLens, компанията оправда присъединяване си в тогавашния план, като отбелязва, че нейната технология не се употребява за по-спорните практики на организацията. Така наподобява, че Microsoft не е подготвена да даде на държавното управление на Съединени американски щати цялостен картбланш – просто колосът не има вяра, че потреблението на HoloLens от армията е проблематично.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР