Служителите на Хидрометеорологична обсерватория - Бургас, която се помещава в

...
Служителите на Хидрометеорологична обсерватория - Бургас, която се помещава в
Коментари Харесай

Стреляли са по Духтевата къща в Бургас с големи оловни сачми

Служителите на Хидрометеорологична обсерватория - Бургас, която се обитава в Духтевата къща в Морската градина, оповестиха за жесток и рисков вандализъм, оповестяват от община Бургас.

По случая към този момент работи полицията. За да може по-бързо да бъдат открити причинителите, Община Бургас разгласява видеокадри с група млади мъже, измежду които е и евентуалният стрелец по постройката. Ако имате потребна информация, съобщете я на 112.

На 1 януари метеорологът, който застъпва на промяна, открива 2 дупки в прозорец на първия етаж. Впоследствие още 4 в предната фасада. Работещите в Духтевата къща са разкрили и сачми. По техни думи диаметърът им е 10 милиметра - 1 сантиметър.

Метеоролозите са обезпокоени, защото дават денонощни наряди. Можело е да пострада съдбовно някой от тях или пък инцидентен минувач, допълват от общината.

А Духтевата къща е един бургаски знак на положителното. В нея е живял и отгледал децата си един от най-талантливите ландшафтни архитекти на България - Георги Духтев. Под неговите грижи през предишния век са се развивали и разраствали Морската градина на Бургас, както и доста от парковете в София.

През последните 10 години Община Бургас два пъти прави съществени поправки в Духтевата къща, с цел да я запази за поколенията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР