Служителите на дирекция „Вътрешна сигурност“ посрещат професионалния си празник –

...
Служителите на дирекция „Вътрешна сигурност“ посрещат професионалния си празник –
Коментари Харесай

Министър Рашков връчи на директора на „Вътрешна сигурност“ ключовете на пет нови специализирани оперативни станции

Служителите на дирекция „Вътрешна сигурност“ посрещат професионалния си празник – 5-и юли, с нова профилирана система за противопоставяне на престъпността.
Всички знаем какъв брой труд и старания са положени, с цел да се реализира този отличен краен резултат, съобщи в обръщението си към чиновниците на дирекция „ Вътрешна сигурност “ министърът на вътрешните работи. Той оцени високо  положения труд и старания на екипа, с помощта на които е реализиран отличен резултат при осъществяване на план „ Изграждане на профилирана оперативна система за противопоставяне на престъпността в Министерство на вътрешните работи “, финансиран със средства по фонд „ Вътрешна сигурност “ 2014-2020 година Министър Рашков акцентира, че дирекция „ Вътрешна сигурност “ има характерна подготвеност по попречване, секване и откриване на закононарушения, осъществени от чиновници на Министерство на вътрешните работи, както и по използването на ограничения за предварителна защита и противопоставяне на корупцията в системата – области, предпочитани за министерството. В този смисъл реализацията на плана открива нови благоприятни условия пред чиновниците на дирекцията при провеждането на профилирани полицейски интервенции –  автоматизираната аудио и видео-комуникационна система с мобилни оперативни станции, ще увеличи успеваемостта и опциите при провеждането на оперативно-издирвателните дейности. Министър Рашков пожела доста здраве на сътрудниците от дирекцията и сполучливи реализации с новата профилирана система. Заедно с шефа на дирекция „ Вътрешна сигурност “ ст. комисар Георги Георгиев той се запозна  детайлно с опциите на новата техника. 
Молебен за здраве отслужи отец Стилиян Табаков от Софийската митрополия.

Дирекция „ Вътрешна сигурност “ е бенефициер по план „ Изграждане на профилирана оперативна система за противопоставяне на престъпността в Министерство на вътрешните работи “, който е финансиран от Националната стратегия на фонд „ Вътрешна сигурност “ 2014-2020 година и е на стойност 547 624.00 лева С тези средства е основана профилирана оперативна система за мобилно наблюдаване, връзка, надзор, регистрация и запис на информация, носена от мобилни оперативни станции.
Основната цел на плана е повишение на успеваемостта на чиновниците ДВС-МВР при провеждането на оперативно-издирвателни мероприятия за попречване и битка с престъпността, посредством използване на модерни ограничения и способи за противодействието на корупционни и други противозаконни дейности от чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Крайният период за осъществяване на дейностите по плана е 10.09.2022 г, като постигнатите резултати ще бъдат показани на заключителна конференция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР